Pro dokonale bílé prádlo přidejte citron do praní

Citrony jsou velmi oblíbený domácí prostředek, který pomáhá při mnoha různých problémech. Proč byste měli trochu citronové šťávy přidávat třeba i do praní?

Nejenže citrony jsou velmi chutné citrusové ovoce a nekonečný zdroj vitaminů, jsou také velmi oblíbeným prostředkem na mnoho problémů v kuchyni nebo domácnosti. Například do prádla. Prozradíme, proč a kdy dávat citronovou šťávu jako tajnou přísadu do praní.

Proč přidávat citron do praní

Tráva, rez nebo krev – to jsou skvrny, které se především na bílém prádle drží opravdu silně a stejně tak bychom se jich my rádi zbavili. Namísto sáhnutí po některém chemickém prostředku, který by mohl poškodit i samotné vlákno materiálu, může pomoct trochu citronové šťávy. Čistá šťáva obsahuje látky, které účinkují jako jemný zesvětlovač, takže odstraňují skvrny a dodávají prádlu zářivou bílou. Přidejte jednoduše 200 ml čisté citronové šťávy k pracímu prášku a vyperte běžným způsobem.

Citronovou šťávu pro její bělící účinek používejte vždy jen na bílé prádlo!

Jak se zbavit odolných skvrn

Místo přidání citronové šťávy k pracímu prostředku, můžete šťávou odolné skvrny lehce pokapat (ne vetřít), a prádlo následně zase vyperte obvyklým způsobem. Po vyprání by skvrna měla zmizet.

Zdroj: Life line







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat