Úklid domácnosti v řádu minut

Úklid je pro mnohé z nás čisté utrpení. Všechny rady, jak jít do sebe a vyhodit všechno, co opravdu nepotřebujete, jsou úplně k ničemu. K tomu, abyste si splnili sen o uklizeném bytě, pomohou následující praktické tipy.

Možná se na návštěvě u přátel ptáte sami sebe, proč to jinde vypadá lépe než u vás doma. Někdo prostě uklízí rád a tráví tím spoustu času. A někdo svůj volný čas tráví „příjemnějšími“ věcmi. Abyste měli uklizeno i u vás doma, máme pro vás různé tipy.

Stačí pár drobností

Ustlat si postel nebo posbírat oblečení dokáže zázraky. Nemusíte se nutně věnovat celé místnosti – polička nebo přihrádka ve skříni je také dobrý začátek.

Ukliďte sklep

Pokud chcete uklidit nebo vyhodit, je nejlepší nejdříve dát věci do krabice a třídit je až když máte kolem sebe více místa. Pomáhá také dát krabici třeba do garáže nebo sklepa a po půl roce vyhodit všechno, co jste nepotřebovali.

Vytvořte si ostrov

Čerstvé květiny uvolní atmosféru a vytvoří příjemný ostrov i z dřevěné boudy. Pragmatičtější může být třeba mísa s ovocem – nebo sladkostmi. Z chaosu kolem vás může pomoci i umění – toho ale s mírou.

Každý krok se počítá

Jít s prázdnou sklenicí do sklepa? Že se to s jednou nevyplatí? – Ale ano! Podpoříte tím nejen krevní oběh, ale nebudou se všude válet prázdné lahve. A ještě se zbavíte nervů, když vám nějaká taková prázdná láhev spadne v kuchyni na dlažbu.

Mějte nepořádek na očích

Už jste viděli hromadu nepořádku uprostřed místnosti? No, možná v těch nejhorších případech. Většinou se snažíme nepořádek schovávat na méně nápadná místa. Problém ale, že jakmile ho nevidíme, lehce na něj zapomeneme. Proto nepořádek nikam nezastrkávejte – mějte ho na očích – a hned ho vyhoďte. A pokud potřebujete popohnat, pozvěte si návštěvu.

Přátelé pořádku

Genius se v chaosu vyzná, ale neměl by bránit v běžném provozu. Proto pozvěte dobrou kamarádku nebo známou, abyste získali i druhý názor. Možná se dozvíte i dobré tipy na možnou přestavbu. A nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby hned také přiložila ruku k dílu.

Naučte se vyhazovat

Tričko, které byste si ráda vzala na příští koncert, krabička poslední záchrany, kterou budete při dalším kempování potřebovat a roztomilé nádobí od tetičky, které ji jistě potěší až přijde zase na návštěvu – všechno věci, které dříve zrezivějí, než je znovu použijete… Nemluvě o tom, že nepotřebujete několik sad nářadí… I tady platí, že co nepotřebujete 6 měsíců nepotřebujete, můžete vyhodit.

Zdroj: názory autora, https://blog.nationwide.com/how-to-clean-house-fast/, https://www.popularmechanics.com/home/interior-projects/how-to/g1238/15-secrets-to-cleaning-your-home-in-half-the-time/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:22
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat