Snadné a efektivní velikonoční dekorace

Není to tak, že bychom potřebovali výmluvu, abychom si mohli sezonně nazdobit své domovy, ale ruku na srdce – kdo by nemiloval tu svěží záplavu barev po šedé a nevýrazné zimě? I ten, kdo obvykle Velikonoce neslaví, přece nemůže zůstat imunní a nezatoužit alespoň po malé dekoraci do bytu, která mu při každém pohledu připomene: „Zima už skončila, kamaráde…“.

V čem skutečně tkví stále narůstající popularita velikonočních výzdob, nelze s určitostí říci, nicméně ať už je to tím, že se část lidí snaží zaplnit prázdnotu, kterou po sobě zanechalo odstrojení vánočních ozdob, nebo je za zdobením domovů křiklavými barevnými dekoracemi pouze zvyk a tradice, jedno se upřít nedá: Je to hezké. 

Nápady na velikonoční zdobení

Pokud o letošních Velikonocích plánujete sezvat celou rodinu, pak jistě budete chtít vytvořit perfektní jarní prostředí, které si užije každý. Postupujte podle našeho průvodce, jak dosáhnout tradiční velikonoční výzdoby u vás doma pomocí tematického nádobí, domácích doplňků a krásných dekorací.

Nejlepším místem, kde začít s výzdobou, je kuchyň, a tedy i stůl a prostírání. Můžete zvolit prostírání a nádobí ve vintage stylu, jako je porcelán s vybledlými květinovými vzory a prostírání v pastelových odstínech. Naplňte vázu pestrými jarními květinami a umístěte ji do středu stolu, abyste vytvořili dominantu.

Přidejte tradiční doplňky, jako jsou malovaná vejce v šálcích, miskách nebo naaranžovaná v širokých skleněných vázách.

Vejce s tetováním

Dočasná tetování (tzv. obtiskovačky) jsou fantastický způsob, jak dodat neokoukaný design vajíčkům, a navíc jsou k dispozici v nejrůznějších provedeních (motýlci, květiny apod). Začněte tím, že vejce důkladně omyjete, vyfouknete a necháte oschnout. Poté si vyberte „tetovačku“, odstraňte horní ochrannou plastovou fólii a položte lícem dolů na povrch vajíčka. Přiložte mokrý hadřík a rovnoměrně lehce přitlačte, aby se tetování důkladně namočilo. Nechte přiloženo asi 30 sekund, poté sejměte papírový podklad a nechte uschnout. Koneckonců, každý máme s tímto aplikováním tetování nějaké zkušenosti z dětství, takže to bude hračka.

Girlanda z pastelových balonků

Jestli je nějaká dekorace, kterou si děti spolehlivě zamilují, pak je to velikonoční balonový oblouk nebo girlanda. Balonky z pastelových jarních barev oživí jakýkoli prostor a dodají mu tu správnou sváteční jarní náladu.

Balonková girlanda položená podél středu stolu je dalším způsobem, jak ozvláštnit například firemní nebo rodinný velikonoční večírek (jen je potřeba balonky nafouknout pouze napůl, aby nebyly moc objemné a na stůl se ještě něco vešlo).

Velikonoční věnec

Co by to bylo za nápady na sváteční zdobení, kdyby zde chyběl věnec? Ať už se rozhodnete vyrobit si vlastní, nebo si chcete raději nějaký koupit, můžete vybírat z nekonečného množství dekorativních stylů, podle toho, který nejlépe vyhovuje vašemu osobnímu vkusu.

Barevné umělé květy na proutěném základu, dozdobené barevnými vajíčky nebo půlkami skořápek, peříčky, nebo drobnými ptáčky… kreativitě se meze nekladou. Věnec se bude skvěle vyjímat jak na domovních dveřích, tak na svátečním stole. 

Zaměřte se na žlutou barvu

Jarní narcisky, bzučící včelky, kuřátka a první slunečné dny… Žlutá barva spojuje vše uvedené, proto je v mnoha ohledech barvou jara. Rozzáří vám jakýkoli kout vašeho domova! Žlutá barva dokáže zvednout náladu, a nabudit mysl, o tom není sporu.

Zdroje: názory autora, www.idealhome.co.uk/all-rooms-ideas/easter-decorating-ideas-39700   







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat