Zbavte se neútulné kuchyně

Kuchyně by měla nabízet stejný pocit pohody jako všechny ostatní místnosti. Stačí ale jen pár maličkostí a vaše kuchyň najednou vypadá ošklivě a neútulně. Patří mezi ně například tyhle tři.

Na snídani, oběd nebo večeři: v kuchyni jsme několikrát denně a trávíme v ní hodně času – příjemná atmosféra je proto naprosto důležitá. Přesto do ní můžeme vstoupit a cítit se najednou nepříjemně, aniž bychom věděli, proč. Zdá se vám to povědomé? Na vině mohou být maličkosti, díky kterým je kuchyně neútulná. 

Pracovní prostor

Pokud jsou pracovní desky od začátku do konce plné nádobí, potravin a dalších věcí, bude kuchyně během chvilky působit neuklizeně a nevzhledně. Nejlepší lék proti tomu: uklidit a udělat si místo! Ukliďte vše, co nepotřebujete nebo používáte jen zřídka. Kuchyňské nůžky a kuchyňské náčiní schovejte do šuplíků, hrnečky, pánve a drobné elektrospotřebiče schovejte do kuchyňských skříněk a zásoby potravin dejte do spíže. Uvidíte, že jakmile budou pracovní desky opět vzdušnější, bude vaše kuchyně během chvilky opět zářit jako nová – a navíc vám nabídne více prostoru pro vaření!

Zaprášené kuchyňské spotřebiče

Žehličku taky nemáte vystavenou celé dny, že? A jak často používáte mixér, toastovač nebo další spotřebiče? Pak je čas, aby se na ně přestalo prášit a uklidit je. V kuchyni zabírají zbytečné místo a působí nevzhledně. Přemýšlejte o tom, která zařízení pravidelně používáte, a všechna ostatní odložte. Díky tomu bude kuchyně nejen krásnější, ale také bude vypadat upravenější a někdy i větší.

Mimochodem: To je také ideální příležitost k úklidu! Funkční kuchyňské spotřebiče, které již nepotřebujete, můžete darovat nebo například dále prodat. Rozbitá zařízení byste naopak měli okamžitě zlikvidovat.

Potraviny v původním obalu

Ať už těstoviny v krabičce, sušenky v plastovém obalu nebo ovoce v papírovém sáčku: pokud jídlo stojí nebo se povaluje v původním obalu, obvykle to v kuchyni nevytvoří hezkou atmosféru. Je lepší je naplnit do jednotných skladovacích nádob a vnést do místnosti více klidu. V současné době existuje mnoho plechovek, krabic a podobně, které jsou k tomu speciálně navrženy a dodávají kuchyni mnohem hezčí lesk.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat