Pořádání zahradní party bez zbytečných nervů

Je něco hezčího než party venku s dobrými přáteli nebo rodinou za teplých letních dní? A pokud si myslíte, že vaše zahrada na takové večírky není připravená, poradíme vám několik jednoduchých tipů, se kterými bude plánování večírku hračkou.

Plánujete na poslední chvíli zahradní party s grilováním a potřebujete na ni ještě vše nazdobit, připravit a nakoupit? S našimi tipy zaručeně na nic nezapomenete. Vzhledem k tomu, že 30 lidí pije a jí více než 15 lidí, celé plánování se odvíjí samozřejmě podle počtu hostů – od nákupního seznamu přes správný gril až po dekorace.

Nákupní seznam podle počtu hostů                

Než naslepo přiběhnete do obchodu s potravinami a budete rychle hledat něco k jídlu pro své hosty, udělejte si raději nákupní seznam všech potravin, které budete na vaření potřebovat. Protože neexistuje obecná odpověď na to, kolik vaši hosté sní, jednoduše spočítejte množství na hlavu. Vycházejte ze zlatého pravidla, že každý host zkonzumuje150 až 250 gramů masa, jako jsou steaky nebo klobásy (nebo vegetariánské nebo veganské alternativy), 100 až 150 gramů grilované zeleniny (např. brambory, kukuřice, houby, cuketa), 100 gramů těstovinového salátu a 100 gramů zeleninového salátu, tři kousky pečiva (např. bylinková bageta), litr piva a půl litru vína, jeden a půl litru nealkoholických nápojů (např. voda, džus, cola).

Váš nákupní seznam by měl také obsahovat  nějaké omáčky (např. BBQ, česneková, kečup), bylinkové nebo česnekové máslo, nějaké občerstvení (např. preclíkové tyčinky, arašídy, chipsy) a sladkosti (např. marshmallows, gumoví medvídci, zmrzlina).

Kostky ledu nesmí chybět (téměř) v žádném nápoji! Skutečným hitem, který bude navíc dobře vypadat, jsou malinové kostky ledu. Rozmixujte maliny s vodou a zamrazte.

Rychlá dekorace

Aby party vypadala dobře, nemusíte trávit hodiny přestavbou a zdobením celé zahrady. Stačí pár malých prvků, které ale dokážou hodně. Mezi absolutní klasiku patří girlanda, kterou lze snadno natáhnout z jednoho stromu na druhý a okamžitě vytvoří atmosféru zahradní party. Kromě kupovaných si ji můžete sami vyrobit – z papíru, šňůry nebo kousků látek. Pochodně a svíčky zajišťují večer příjemnou atmosféru a chrání před komáry nebo lucerny, které lze rychle zavěsit třeba na větve stromů. Podívejte se i po krásných ubrouscích – stejně jsou potřeba a zároveň ozdobí stůl.

Pokud máte trochu více času, můžete připravit i malý pult s nápoji, skleničkami, příbory, ubrousky a podobně z různých dřevěných krabic a s ubrusem a například plechová kyblík s kostkami ledu je pěkný nápad.

Dvě mouchy jednou ranou můžete také zabít pěknými velkými slunečníky. Jednak ochrání před nadměrným slunečním zářením, ale i před menšími přeháňkami a také dobře vypadají.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat