Chcete příjemně bydlet? Uvažujte o základních materiálech!

04.03.2013 | Bydlení a design

Ať už hledáte nové bydlení, nebo uvažujete o rekonstrukci stávajícího, vždy se vyplatí rozmyslet si vše, jak se říká, od základů. V tomto případě od základních materiálů. Podívejte se, jaké materiály zažívají svůj velký comeback a jaké jsou jejich přednosti.

Dřevo

Zatímco asi před 10 lety byl trend přesně opačný – dřevo, zejména pak dřevěná okna, bylo nahrazováno plastem, dnes se situace opět obrací a do nových bytů v Praze, ale i dalších lokalitách se znovu montují dřevěná okna vybavená vakuovým dvojsklem.

To však není jediný příklad využití dřeva v novostavbách. Používá se také jako klíčový materiál při výrobě zárubní a dveří. V tomto případě se někdy používá dřevěná dýha, a to i u bezpečnostních a protipožárních dveří.

V neposlední řadě potom dřevo najdete na podlahách, kde ho však může někdy zastoupit kvalitní laminátová plovoucí podlaha.
Třešničkou na dortu jsou potom dřevěné paluby na terasách a balkonech – na dotek i na pohled jsou velmi příjemné.

Výhody dřeva

Hlavní a neoddiskutovatelnou výhodou dřevěných materiálů je jejich životnost, která je podle současných předpokladů výrazně delší než například životnost plastů. Jediné, co je potřeba, je správná a pravidelná péče. Dřevo je také velmi flexibilní – snadno jeho vzhled přizpůsobíte vašim potřebám – a jeho výroba je ve srovnání s ostatními materiály ekologická.

Kvalitní keramika

Asi každý z nás si pamatuje na nevzhledná a esteticky nehezká umakartová jádra panelových bytů, kterých se dnes majitelé snaží co nejrychleji zbavit. Nemusíte být odborník, abyste na první pohled poznali, že umakart zkrátka není v koupelnách to pravé.

O slovo se hlásí kvalitní keramická dlažba a obklady. Využijete ji nejen v koupelnách, ale i u kuchyňských linek. Keramika se totiž velice snadno udržuje, je velmi odolná a má, podobně jako zmiňované dřevo, dlouhou životnost.

Vybírat můžeme z velmi široké nabídky velikostí i barevných provedení. V luxusních bytech se běžně pod keramickou dlažbu pokládá podlahové topení. Díky němu beze zbytku mizí pochybnosti vhodnosti dlažby – ta je nyní na dotek velmi příjemná a teplá, takže podporuje vaši tělesnou pohodu.

Kde hledat takové materiály

Zářným příkladem využití moderních a kvalitních materiálů je velkolepý projekt na břehu Vltavy společnosti Crestyl Dock. Zde musíme krom skvěle vybavených bytů vyzdvihnout i příkladné využití přírodního okolí – přímo před domy vzniká pro zájemce i soukromá marina určená k ukotvení lodí.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat