Geniální vychytávky do domácnosti

Tyto triky do domácnosti jste možná neznali – a přesto je jistě pravidelně využijete!

Úklid, úklid a zase úklid. Bohužel se domácím pracím musíme věnovat znovu a znovu v pravidelných intervalech a vždy si říkáme, jak je možné, že skřítci v pohádce to zvládají jako mávnutím kouzelného proutku. Jakkoliv toto zbožné přání zůstane zřejmě nevyslyšené (protože neexistují žádní elfové úklidu), mohly by jako náhrada za skřítky pomoci geniální vychytávky, které usnadňují každodenní život a které ne každý zná. 

A protože žádný učený z nebe nespadl, přinášíme vám tyto cenné poznatky, abyste na kouzla a pohádky už spoléhat nemuseli. Na každý problém se najde řešení anebo co a jak?

Když potřebujete uvolnit odtok 

Nalijte do odtoku lžíci jedlé sody a octa a nechte asi 5 minut působit. Po propláchnutí by měl být opět volný.

Když potřebujete vyčistit myčku

Není nutné kupovat drahé chemické čističe, dobře to funguje i s octem. Jednoduše nalijte malou misku octa do myčky a nechte projet jeden běžný mycí cyklus. Nakonec otevřete myčku bez nepříjemných zápachů.

Když potřebujete naostřit nože 

Pokud nemáte po ruce brousek na nože, můžete použít dno keramického hrnečku. Jednoduše několika tahy přejeďte ostřím nože přes hranu hrnečku. (Dobře se na to hodí staré a rozbité exempláře.)

Když potřebujete odstranit nepříjemné pachy z oblečení

Obvykle pomáhá praní, ale pokud to z nějakého důvodu není možné, můžete oblečení pověsit na teplé topení. Horký vzduch procházející látkou ji zbaví nepříjemných pachů.

Když potřebujete ze včerejšího chleba udělat čerstvý

Občas na nákup čerstvého pečiva nezbyde čas nebo síly, ale co naplat – jíst se musí. Pokud vám v chlebníku zbyl jen chléb včerejší nebo předvčerejší, stačí ho krátce podržet pod tekoucí vodou a poté znovu krátce upéct v troubě. Skoro jako čerstvý od pekaře.

Když potřebujete osvěžit vzduch v místnosti 

Pokud se návštěva ohlásí na poslední chvíli, zkuste do misky nalít trochu pracího prostředku nebo aviváží, zalijte horkou vodu a umístěte ji do místnosti. Uvidíte, že za okamžik bude celý pokoj vonět jako čerstvě vyprané prádlo.

A poslední tip na konec

Už nikdy neplačte – minimálně při krájení cibule! Při krájení si nechte doušek vody v ústech.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat