Věci, ve kterých byste si konečně měli udělat pořádek

Loučení je těžké, zvlášť když si říkáte, že každá věc jednou (někdy, třeba za desítky let) určitě najde uplatnění. Pokud vás však přece jen popadne záchvěv pořádku a organizace, primárně se soustřeďte na to, co máte v knihovnách a šuplících. Tyhle „nezbytnosti“ skladovat nemusíte!

Existuje spousta způsobů, jak se zbavit nepořádku a udržet si své oblíbené kousky a nejsentimentálnější předměty na očích. Ovšem nic se nemá přehánět. Co si určitě žádá vaši pozornost?

Studijní poznámky, školní práce a staré sešity

Pochopitelně, že jste hrdí na své studijní úspěchy. Možná, že taky rádi vzpomínáte na to, co všechno se vám během honby za maturitou nebo vysokoškolským diplomem přihodilo, ale všeho moc škodí. Prolistujte si všechny staré sešity, poznámky nebo eseje, vyberte z nich ty pro vás nejvzpomínkovější a nejemotivnější – a zbytek vyhoďte, popřípadě použijte aplikaci skenování dokumentů. Ušetříte drahocenný prostor ve sklepě nebo kdekoli jinde.

Hromady knih

Pokud se vaše sbírka knih počítá na stovky, začněte tím, že si čtivo roztřídíte do tří hromádek: knihy, které si chcete ponechat, knihy, které chcete darovat, a knihy, které by se daly použít k úpravě vašeho domova (cokoli s pěkným barevným hřbetem je obvykle užitečné pro zaplnění otevřených polic). Ponechte si vše, co má sentimentální nápis či neocenitelnou historickou cenu. Ostatní knihy nabídněte k prodeji.

Fotky

Obrázky jsou jednou z věcí, na kterých všichni visíme, ale některé fotografie staršího data bývají natržené, zažloutlé a podobně. Co půjde, to opět naskenujte a digitalizujte, je to nejpraktičtější řešení.

Návody ke spotřebičům

Myčka na nádobí, pračka, vysavač (i ten ruční), digestoř, rychlovarná konvice, ruční robotický mop… Je toho hodně, co člověk používá – a k čemu vlastní nekonečné návody. Návrh? Návody najděte v online verzi a uložte je na svůj disk v počítači. Jistě, dá to trochu práce, ale výsledek jistě oceníte. Už nebudete muset listovat v hromadě manuálů pokaždé, když vaše lednička nedokáže vyrobit dostatek ledu.

Pohlednice, vstupenky a další

Možná si stále schováváte utrženou vstupenku z výletu před deseti lety. Sbírky tohoto typu obvykle nemají řád a postupem času se nebezpečně rozrůstají. Uložte je na jedno místo (kupříkladu do krabice s víkem), popřípadě si ponechte pouze jednu nejdůležitější vzpomínkovou „kartu“ z každého daného roku. Tuny papírků, účtenek a pohlednic skutečně nemusí zabírat další místo ve vaší domácnosti.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat