Když potřebujete změkčit vodu, přidejte ocet

Možná se ptáte, jak změkčit tvrdou vodu, protože jste pravděpodobně již zažili některé nepříjemné problémy, které se s ní pojí. Do zbraně povolejte nejen prací sodu!

Tvrdost vody je způsobena minerály v alkalických zemích, jmenovitě jde především o hořčík a vápník. Pitná voda v oblastech s tvrdou vodou nepředstavuje vážné zdravotní riziko, ale vodní kámen a další minerální usazeniny mohou způsobit řadu domácích problémů, jako jsou vybledlé povrchy, potřísněné nádobí, a dokonce i rozbité spotřebiče.

Pokud jste si všimli zakalených sklenic na pití, matných vlasů nebo vodního kamene v konvici, chápete, jak moc je tvrdá voda otravná. Naštěstí proti ní proti ní nejste bezbranní. Trik k úspěšnému přírodnímu změkčování vody spočívá v odstranění výše uvedených minerálů. Jaké máte možnosti?

Nakupte prací sodu

Při běžném praní preferujte prací sodu (uhličitan sodný), která změkčuje vodu a tím chrání pračku před usazováním vodního kamene. Prací soda zároveň rozpouští tuk a odstraňuje skvrny z textilu. Před použitím tvrdou vodu převařte, mnoho minerálů se odstraní. Díky tomu je převařená voda ideální pro činnosti, které vyžadují malé množství vody, jako je čištění zubů.

Použijte starý dobrý ocet

Destilovaný bílý ocet opravdu dobře odstraňuje nepříjemné stopy po tvrdé vodě. Protože je velmi kyselý, dokáže neutralizovat alkalický minerál vápník, jež je jednou z hlavních příčin skvrn. Ocet používejte pro čištění povrchů.

Nechte namontovat vodní filtr

Máte-li vodní filtry namontované na vodovodních bateriích v koupelně a v kuchyni, zaznamenáte zlepšení při sprchování, šamponování nebo mytí nádobí. Co však vodní filtr namontovaný na kohoutku neudělá, je ochrana všech vašich vodních systémů a zařízení před problémy způsobenými usazováním minerálů z tvrdé vody.

Vyberte správné prostředky

Vzhledem k tomu, že je tvrdá voda skutečným problémem, někteří výrobci čisticích prostředků navrhli produkty určené speciálně pro redukci skvrn z tvrdé vody a vodního kamene. Bývají účinné, i když pouze krátkodobě. Jakmile tvrdá voda znovu stéká po povrchu, čisticí prostředek nebude schopen zastavit hromadění nevítaných minerálních usazenin. Ale to lepší než nic.

Zdroje: waterfilterguru.com/does-vinegar-soften-water/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat