Dětem škodí konzumace kofeinu

Nejen v době kolem svátků konzumují děti nápoje bohaté na kofein ve zvýšené míře. Přitom tyto nápoje nejsou vůbec určeny pro osoby mladší patnácti let a pravidelná konzumace kofeinu dětem škodí.

Především poškozuje jejich spánkový režim, což samo o sobě vede k řadě vážných zdravotních komplikací a obezitě. Příčin narušení spánkového režimu je však v moderní společnosti celá řada.

Ovšem profesor Wiliam Warzak z Nebrasky varuje, že u dětí mezi pěti a dvanácti roky nelze stanovit vůbec žádné bezpečné množství pro konzumaci kofeinu a že by rodiče velmi bedlivě měli příjem kofeinu u svých potomků hlídat. (Čtěte také: Rodiče lžou dětem častěji, než si uvědomují)

„Rád bych zdůraznil, že by rodiče měli být velmi opatrní a měli regulovat množství kofeinu, které jejich děti konzumují,“ varuje psycholog Warzak s tím, že kofein u dětí vážně narušuje kvalitu spánku, což vede k řadě vážných psychických i fyzických obtíží.

Navíc podle něj existuje zatím velmi málo studií, sledujících přímý vliv kofeinu na zdraví dětí. Většina dosavadních výzkumů se soustředila na účinky, týkající se zdraví dospělých a podle všeho umírněná pravidelná konzumace kofeinu dospělým může prospívat.


Telefonní astroporadna!
Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!





Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat