Komentáře k článku

Hanyna 25.07.2017

Rodila jsem 2x, naposledy před dvěma měsíci. Tenhle článek je trochu "přitažený za vlasy", ale pobavila jsem se. Moje jediná myšlenka byla, ať už je venku ;-)

kasi 25.07.2017

poprvé jsem rodila před 37 lety. Během těhotenství jsem si myšlenku na porod nějak nepřipouštěla. když TO přišlo, říkala jsem si, jak to šlo tam, půjde to ven. No, není to úplně pravda. Ano, v duchu jsem volala maminku- moje holčička stála za jakékoli "bolesti", o sedm let později to bylo trochu horší, další skvělá holčička. dnes je z jedné skvělá máma a druhá se jí jistě brzy stane. Být máma je skvělé, být babička je ještě lepší!

Siraellen 25.07.2017

Hrůza

Kar 25.07.2017

Na ten den jsem se tesila a verila jsem,ze bude vse ok.Epidural jsem predem odmitla,bolest zvladam dobre.Porod mi vyvolavali od stredy.Hamiltonuv hmat,tablety s prostaglandinem,kapacky.Kontrakce po 10minutach cely ctvrtek.Neotevirala jsem se,dite melo po 24hodinach v kontrakcich poruchy srdecniho rytmu.Personal laxni,kdyby nebylo manzela,ktery dotahl samotnou primarku...S uzkou panvi a 4kilovym synem to proste neslo.Vetsi bolest uz proste zazit nelze.Dve sestry z kazde strany mi tlacily na bricho,primarka tahla syna za hlavicku porodnimi klestemi.Pupecni snura omotana kolem krku,zkazena plodova voda v plicich a zlomena klicni kost synka,to byl zaver tohoto "nejkrasnejsiho dne v zivote zeny" Tri mesice jsem nemohla normalne sedet a poradne chodit.V tomhle pripade mel byt resenim okamzity cisarsky rez.Bohuzel...Druhy porod uz opravdu ne.:-(

Anča 25.07.2017

Článek je asi jen provokací k diskuzi. takže asi tak: porod se přiblíží , když je "normální" poklesnutím břicha. Když se otevírá branka, nejdříve vypadne hlenová zátka z čípku, ta má v sobě občas i krev, signalizuje, že do dvou -tří dnů to přijde. Také se projeví neklid- žena v tu dobu "hnízdí", často třeba nesmyslně uklízí a podobně. Matka příroda zkrátka není blbá a drží si postupy. Voda může a nemusí odejít - bez vody to při chůzi trochu řeže. Bolesti jsou stále častější, ale dají se zvládnout také kvůli tomu - jí, už za pět minut, za tři - a najednou klid a tlaky. Rozšiřování porodních cest se projeví někdy i křečemi do kyčlí, ty jsem si užívala já. Chodit se s tím tedy nedá a pochod na sál je hnus. Pomocí je zatínat prsty NA NOHOU, jako kdybyste chtěly dělat pěst. Přehluší se to a pak už jen cítíte, jak se prcek hrne. Mám pocit, že křížové bolestí (pálení jako nad ohněm a pod.) mi popisovaly hlavně ženy, které páteř přetěžovaly včetně tahání břemen. Dřív se prostě 15 kg nedodržovalo.

Lu 24.07.2017

Horší článek jsem už hóóódně dlouho nečetla. Vypadá to, že autor/ka snad ani děti nemá a tudíž ani neví co to porod je.*21*;*(>:(

ivana kostková 24.07.2017

porod mě nebolel

Lenka 24.07.2017

Rodila jsem dvakrát, poprvé normální porod, podruhé císařem a epidurálkou. Ano bolelo to, ale myslím si, že taková ledvinová kolika nebo žlučníkový záchvat je horší. U porodu totiž víte, proč to je a že na konci (většinou) bude nový život, vaše dítě. A na nic z těch věcí jsem nemyslela, připadalo ni to, že jsem v nějakém snu, jako v tranzu, spíš, už to bude? Zkrátka porody nepatří mezi mé zlé ani špatné životní zážitky.

Míša 24.07.2017

Mám za sebou tři porody , a pokaždé jsem si říkala že už nikdy v životě rodit nechci :-D Za mě to tedy byla síla.... Bez epiduralu , atd. A to jsem vždy o něj škemrala :-D Jedno je ale jisté.......ten pocit a emoce po porodu jsou nepopsatelné *5*

budějčačka 24.07.2017

První dítě se přihlásilo na nedelní procházce.To nic,to bude ten hrách.Jo,hrách!Křížové bolesti jak rány nožem od odpoledne až do druhého dne ve 21.50.Klystýr mi dali nevím proč(museli vědět,že je čas),na noc mi hodili spartakiádní lehátko na zem a dělej si co chceš.Prý je přeplněno.Při porodu se doktor koukal na hokej,rodila asistentka a když to nešlo,tak pro něj milostivě poslala.Aby to šlo rychle a šup na hokej-nastřihnout,sestra svou vahou na mě a bylo to,tedy i s mou pomocí.Pak mě sebrali dítě,které jsem viděla až ráno a šoupli na sále stranou na lehátku tak vysoko,že jsem nemohla ani slézt,když jsem marně volala,že musím na WC.Do noci mě nechali tam a při žízni jsem musela křičet znovu.Hrůza děs. A to druhé,vyběhlo jak koníček deset minut po příjezdu do porodnice.A asi tam byl jiný personál,protože se chovali přijatelně,jen mi jednou dali cizí dítě,ale na to jsem přišla okamžitě.Zážitky jak hrom. Ty děti ale za to stály.Ještě,že je mám.

ovace 24.07.2017

opravdu?tomu nevěřím

Jana 24.07.2017

Rodila jsem 2x,každý porod trval 24h.bolelo to,ale za to mimčo to stojí.nedávno mi brali žlučník a ty bolesti po operaci.....kam se hrabe porod.myslím,si že jsou horší bolesti...než porodní.

vlapan 24.07.2017

Mám dva syny,rodila jsem za hluboké totality.Oba porody jsem měla rychlé ,první:praskla mi voda v 18,30 a neměla jsem žádné bolesti,až po injekci na vyvolání bolestí, byl syn za hodinu v 21 hod. na světě.Druhý syn se narodil na Nový rok v4,30 jsem se probudila a v 5,05 byl syn na světě .Myslela jsem ,že nedojedu do porodnice. Dalo by se říct PARÁDA,ale přesto jsem toho měla plné kecky,Taky jsem si užila,říkali,že čím rychlejší porod,tím jsou silnější bolesti.Nevím nemám to s čím porovnat,přesto lituji ženy ,které rodí 24 hodin,nedokážu si to představit.Každé ,kterou to čeká držím palce a nezávidím.

Lenka 24.07.2017

To jsou bláboly!

Reňa 24.07.2017

Jde hlavně o čas a zdraví obou, nehty a chlupy fakt nikdo neřeší.

Ada 24.07.2017

Měla jsem jedinou myšlenku, a to ať už je to venku. Naštěstí to moc dlouho netrvalo a bylo vše v pořádku. Jedině přívětivější chování personálu a lepší jídlo by nebylo špatné.

Terka 24.07.2017

Také by mě zajímalo,kdo to psal.Nic z toho co se tady píše jsem nezažila,měla jsem nádherný porod.A že to bolí? No jasně,každou z nás jinak,některou více některou méně,ale jakmile se syn narodil,vše bylo pryč a na nějakou bolest jsem si ani nevzpomela.Tak prosím slečny a paní prvorodičky,nectete to,všechno může být úplně jinak;-)

Podle toho, co čtu, se mám za pár měsíců na co těšit :-D

helus 24.07.2017

Já u porodu neměla nikoho.Dřív to ani nešlo.

Marci 24.07.2017

Na porod jsem se moc těšila. Naplánovala jsem si ho tak, že přijedu, porodím a brzy zase pojedu. Ničeho jsem se nebála a moc jsem se těšila. Bohužel jsem rodila v sobotu. Plně odevzdaná jsem přijela do nemocnice, kdy byla již pryč plodová voda. Bohužel se mi dostalo takového přijetí, že jsem se tam cítila jako když jsem přijela úplně někam jinam, než do nemocnice na porodní. Všechno dorazil to, když jsem požádala sestru, zda by mi mohla něco zdvihnout ze země, ono s klistýrem, velkým břichem a kontrakcemi se to moc dobře nedělá a ona mi řekla, že mě asi zabije. Z *20*velké radosti a těšení se na porod rázem vzniklo neštěstí a ohromná zoufalost. To provázelo celý porod, ale to je na dlouhé povídání. Nakonec vše skončilo císařem.... Z porodu si pamatuju jenom to neštěstí a hroznou úzkost.....bohužel! A to jsem se opravdu moc těšila a nějaká bolest by mi ani nevadila, jen kdyby tam byla ta lidskost!...... nepřeji to žádné z vás zažít! Vezměte si sebou někoho, kdo má zkušenost, poradí Vám a nenechá vás na pospas špatné náladě personálu. A nemyslete si, že když se k nim budete chovat mile, ony se k Vám budou chovat také tak. Vůbec to NEPLATÍ!

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat