10 věcí, které vám jako novopečené mámě dají pořádně zabrat

Narození dítěte a starost o něj vám převrátí život naruby. To je jasné nejspíš každému nastávajícímu rodiči. Ovšem je pár maličkostí, s nimiž dopředu tak úplně nepočítáte.

Které maličkosti jsou s malým dítětem mnohem složitější, než když jste bezdětní?

1. Kocovina

Konečně jste se odtrhla od miminka, přestala kojit a dostala „opušťák“, abyste mohla vyrazit s kamarádkami večer ven. Několik měsíců bez alkoholu udělalo své, a tak se druhý den probudíte s pořádnou kocovinou. Zatímco dříve se o žádnou velkou katastrofu nejednalo (nanejvýš jste musela před šéfem předstírat, že je všechno v pohodě), teď si opravdu užijete. Děti totiž nějak nechápou, že by vás alespoň dopoledne měly nechat na pokoji...

2. Večeře v elegantní restauraci

Jistě, některé děti se chovají dokonale společensky ještě v kočárku, ale upřímně – existují jen ve filmech. Ty opravdové nějak nechtějí pochopit, že vyřvávat na celou restauraci není zrovna nejvhodnější strategie pro romantickou večeři v drahé, luxusní restauraci, ve které chtějí jejich rodiče oslavit výročí svatby. Nemluvě o těch rozzlobených pohledech, jimiž budou vás a vašeho potomka častovat ostatní hosté v restauraci, kteří si chtěli také vychutnat klidný a slavnostní večer.

3. Dlouhé vyspávání

Sobotní či nedělní rána, kdy jste si přispali třeba do devíti (upřímně, i spánek do osmi nebo sedmi je s malými děti sci-fi), jsou nenávratně pryč. Děti mají talent budit se nepříjemně brzy. V kterýkoli den.

4. „Den v posteli“

Pamatujete, jak vás třeba škrábalo v krku a bylo jasné, že stačí, když si v práci vezmete jediný den volna, zabráníte viróze, aby propukla naplno? A jak jste pak strávili den v posteli s horkým čajem a spoustou vitaminů? Pak vězte, že jako rodič nemáte nárok. Malé děti vám volno nedají.

5. Spěch a shon

Děti vůbec nemají pojem o tom, co je to vlastně spěch. A tak můžete poletovat po bytě, protože máte být někde v určenou hodinu, jak chcete, s nimi to ani nehne. Úkony, které jsou naučeny dělat, budou dělat se stejnou „rychlostí“ jako jindy.

6. Hádky

Občas se pohádat s partnerem je ve vztahu normální. Ovšem s dětmi, jež se okolo vás batolí (a vlastně i těmi většími), máte značně ztíženou pozici. Musíte totiž pečlivě volit slova i tón, nesmíte si zakřičet a na slzy zapomeňte úplně. Jsou tu přeci děti!

7. Lakování nehtů

Protože i ony rychle schnoucí laky potřebují na zaschnutí aspoň minutu. A tu máte málokdy. Než neustále odstraňovat z něčeho obtisk laku, to nakonec krášlení svých nehtů vzdáte úplně (než děti povyrostou).

8. Čistá a dokonale uklizená domácnost

Samozřejmě, že mít dítě neznamená žít v nepořádku a ve špíně! Ovšem onu dokonalou čistotu a organizovanost, na kterou jste byli třeba zvyklí před narozením potomka, vám děti dokáží během chvilky zmařit. Jsou to prostě děti – na tom, jestli máte věci srovnané podle barev a velikosti, jim nezáleží.

9. Večerní zprávy

Nejde ani tak o to, že byste na ně nenašli chvíli času. Spíše zjistíte, že se vám na ně často ani nechce koukat. Všechny ty katastrofy, útoky a konflikty totiž jako rodič snášíte mnohem hůř než dříve. Tak to prostě je.

10. Jízda na eskalátorech

Ať už s kočárkem nebo batoletem, jízda na pohyblivých schodech se promění v jedno velké dobrodružství. A ne vždy právě příjemné. Stačí vám k tomu jen vlastní představivost, která vám názorně promítne před očima, co všechno se na eskalátoru může stát (ale pamatujte, že se na jezdících schodech denně přepravují statisíce matek s děti a nic se nikomu nestane).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat