Jednoduchý test se sladkostí odhalí, zda má batole vysoké IQ

Schováte před zraky svého nemluvněte rozinky pod šálek a oznámíte mu, že je nesmí sníst. Jakmile se otočíte, dítě porcelán zvedne a rozinky sní. A vy si pomyslíte, že je chytré jako opice. A platí to doslova. Pokud totiž skutečně rozinky sní, zřejmě nebude mít vysoké IQ. Naopak dítě, které odolá pokušení a poslechne v tomto experimentu, bývá velmi často nadprůměrně inteligentní později v životě.

„Zatímco většina nemluvňat selže, ta, která dokážou čekat celou minutu, jsou mnohem inteligentnější než jejich vrstevníci,“ tvrdí autoři z University of Warwick.

Test přitom zkoumá interval pozornosti a schopnost učit se.

„Hra s rozinkami je jednoduchý a účinný nástroj, kterým lze dobře předpovědět inhibiční ovládání u malého dítěte a může být použit jako klinická praktika k identifikaci rizika poruchy pozornosti a učení u velmi malých dětí,“ tvrdí profesor Dieter Wolke.

Děti, které se dokážou ve dvaceti měsících života ovládnout, podle něj mají v osmi letech výrazně lepší akademické výsledky než jejich vrstevníci, kteří rozinky ihned snědí.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat