Splnitelná novoroční předsevzetí pro vaše děti

Dáváte si s příchodem nového roku předsevzetí, kterými chcete zlepšit svůj život? A co takhle zkusit nějaká i pro vaše děti? Tahle dokáží dodržet!

Jak se v novém roce mohou zlepšit vaše děti, aniž by na ně předsevzetí (a tedy vaše nároky) vyvíjela příliš velký tlak? Co třeba zkusit některá z následujících?

„Každý den si zahraji jednu hru se sestřičkou/bráškou.“

Obvyklé „budu hodnější na sestřičku/brášku“ většinou nefunguje. Ať se snažíte, jak se snažíte, sourozenecká rivalita se nevyhne snad žádné rodině s více než jedním dítětem. Jak ji alespoň otupit? Co třeba předsevzetím, že spolu děti stráví každý den klidnou chvilku nějakou hrou? Posílí to jejich vzájemný vztah a vy získáte chvíli pro sebe (či na práci, kterou potřebujete udělat).

„Alespoň třikrát týdně se ve škole přihlásím.“

Pokud vaše dítko nepatří ve třídě k těm nejaktivnějším, což mu u paní učitelky bere pomyslné body, zkuste namísto nicneříkajícího „budu se víc hlásit“ dát tomuto předsevzetí konkrétnější podobu. Zvednout ruku třikrát do týdne jistě nebude dělat problém ani stydlivějším dětem.

„Každý den sním ke svačině nějaké ovoce.“

Jak zajistit svému dítku dostatečný přísun čerstvých vitaminů a zdravější stravování? Ideálním způsobem je ovoce. Když ho přibalíte ke každé svačině do školy, máte vyhráno. Rozhodně je to lepší než předsevzetí typu „nebudu se cpát sladkostmi nebo brambůrky“, které se hlídá mnohem hůř.

„Než si pustím televizi/počítač, udělám úkoly.“

Co přestat používat elektroniku (respektive její zákaz) jako trest a zkusit ji spíše jako odměnu? Namísto „když neudělám úkol, nebudu si moct hrát na počítači/tabletu apod.“ to obraťte. Nejdřív úkol, potom zábava. Budete muset sice dohlédnout, ale funguje to.

„Nebudu o víkendu vstávat dřív než v půl osmé.“

No jen netvrďte, že byste byli proti. I rodiče si mohou do předsevzetí svých dětí „propašovat“ nějakou tu radost pro sebe, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat