Rodičovská překvapení, na která vás nikdo nepřipraví

Během těhotenství jste načetla snad každou knihu o výchově dětí, máte jasnu představu, jak budete svého potomka jednou vychovávat, před očima máte obraz idylické rodinky, ve které jsou všichni šťastní a žijí spolu ve vzájemné harmonii. A pak přijde realita.

Na která překvápka vás všichni tak nějak zapomněli upozornit?

Že prohrát spor lze i navzdory argumentům

Pokud se dostanete do sporu či hádky se svým dítětem, zjistíte zajímavou věc. Že ačkoli malé děti nemají smysl pro logiku a vy máte v zásobě spoustu jasných argumentů, proč by se daná věc měla dělat tak a tak, najednou se přistihnete, že prohráváte. Nevyhnutelně a na celé čáře. Ubiti dětskými „argumenty“ pak už nemáte jinou možnost, než použít svou rodičovskou sílu a autoritu (kdepak přesvědčování a diskusi).

Že na pokrytí stěn čtyřpokojového bytu stačí lžička omáčky

Nebo jahodového džemu nebo lískooříškové pomazánky, zkrátka čehokoli, co se dá pěkně rozpatlat a co barví. Chvilka nepozornosti a jedna neutřená ručička znamená, že budete leštit nábytek celé odpoledne a budete přemýšlet, zda ty stopy na zdech prohlásíte za umělecké dílo, nebo vymalujete.

Že za den klidně obléknete celý šatník

A když už jsme u skvrn a stop po upatlaných ručičkách – na oblečení jich také budete mít víc než dost! A tak se budete převlékat a převlékat, až vám ve skříni zbudou prakticky jen plesové šaty, které raději uklidíte do krabice a odstraníte z dosahu, a z koše se špinavým prádlem vytáhnete to tričko se zbytky snídaně svého dítka.

Že prakticky cokoli se dá spláchnout

A je jedno, zda je to čepice, váš náramek po babičce nebo kočka. Jakmile dítko objeví krásy splachování, budete muset toaletu hlídat jako ostříž. Protože není větší zábava než pozorovat maminčiny věci, jak navždy mizí v odpadu…

Že každý věk má něco

Znáte to z příruček – nejdřív mohou za rozmrzelost vašeho miminka zoubky, pak se dostaví „problematické období vzdoru“ okolo dvou let věku, pak přijde období předškolní, školní, puberta… Najednou zjistíte, že prakticky s každými dalšími narozeninami začíná nějaké „problematické období“.

Že rekord ve volání mámy neexistuje

Mami!“ Nezáleží na tom, jak staré dítě je – jakmile se naučí toto příhodné slůvko, uslyšíte ho asi milionkrát za den. A ne, to není nadsazené číslo. Děti jsou prostě rekordmani, když jde o počet „mami“ za minutu. Možná proto to v Guinessově knize rekordů dávno vzdali a tento údaj už nezapisují.

Že módní policie se na děti nevztahuje

Tylová sukýnka ke starým oteplovákům, holinám a mikině po bráchovi? Proč ne. Přijde den, kdy ani nemrknete, že vaše dítko odchází takto vymóděné do školky. Udivených pohledů na ulici si ani nebudete všímat. Jste rádi, že jste se dostali z domu v klidu a relativně včas.

Že umíte milovat víc, než by vás napadlo

Navzdory všem strastem a slastem rodičovství o sobě zjistíte jednu překvapivou věc. Že vás k tomu malému človíčkovi váže tak silná a neskutečná láska, až je to k neuvěření.






Celkem 12 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat