Klidná máma během několika minut. Jak získat zpět rovnováhu

Znáte to. I když si stokrát říkáte, že se svými dětmi budete vše řešit v klidu, rozhovorem, nebudete se rozčilovat. O tom, že byste na ně křičela, nemůže být ani řeč, zkrátka, že budete máma podle všech příruček, někdy člověku pořádně ujedou nervy. Jak získat rychle ztracený klid?

Není třeba si nic namlouvat – děti dokážou člověka pořádně vytočit. A když se k tomu přidá stres v práci nebo hádka s partnerem, má každá máma občas pocit, že bude křičet na všechny a všechno. Jak udržet nervy na uzdě?

Rychle pryč

Ještě než dáte průchod svému vzteku, utečte někam, kde vás děti neuvidí. I kdybyste se měla zavřít v koupelně, udělejte to. Kdy se totiž vzdálíte z prostředí, které ve vás ony pocity bezmoci a frustrace vyvolaly, budou se vám lépe zvládat. Navíc chvíle soukromí vám také pomůže.

Vybijte energii

Víte, jak občas děti udělají scénu, při které křičí, tlučou kolem sebe pěstičkami a brečí na celé kolo? Inspirujte se! Vaši potomci instinktivně sahají po jediné metodě, která jim pomáhá zbavit se vzteku a negativních pocitů a kterou jim do vínku dala sama matka příroda. Dobrá zpráva? U dospělých to také funguje! A tak svou chvilku samoty využijte tak, že budete mávat rukama, kopat do zdi a křičet. Dostanete ze sebe veškerou negativní energii a bude vám líp (i když si možná ukopnete palec a pár hodin budete chraptět).

„Mám je ráda, mám je ráda, mám je ráda“

Jen co se trochu uklidníte, připomeňte si, že ti tvorečkové, kteří vás právě dohnali k slzám a záchvatu vzteku, za který by se nemuselo stydět žádné batole, jsou vaše děti, které milujete, a že takové situace se prostě stávají. Mateřství netvoří jen chvilky radosti a úsměvů, ale i chvíle, kdy si sáhnete s nervy na dno. A nebojte, stává se to každé mámě, není to nic, za co byste se měla stydět!

Jste skvělá máma

A když už jsme u mateřství – pokud sedíte na vaně a hlavou vám probíhají myšlenky typu „jsem hrozná máma, ani nervy neudržím na uzdě“, pak je rychle zastavte. Jste jen člověk, ne robot! Máte city, reagujete občas podrážděně, ano, občas i někoho seřvete. To je normální a rozhodně vás kvůli tomu nevyhodí z klubu „skvělých maminek“. Pamatujte – dokonalá máma podle příruček je mýtus, který neexistuje!

Přeberte velení

Až se zas budete cítit sama sebou, vraťte se zpátky k dětem a v klidu jim vysvětlete, co udělaly špatně, proč se to a to nesmí, proč jste se zlobila. Věřte, celá situace už se vám nebude zdát tak beznadějná, když nad ní opět přeberete kontrolu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat