Vracejí se děti do školy či školky? Infekce hrozí i jejich očím

11.09.2017 | Děti a rodina

Červené oči by se na první pohled ani nemusely zdát jako velký problém. Vždyť děti často brečí, sem tam si promnou oči, a když se špatně vyspí, zarudlé oči jsou na světě. Podobné problémy zrak našich dětí sice nepoškodí, mohou jim ale znepříjemnit jejich návrat mezi vrstevníky. A co si budeme povídat, po příjezdu z dovolených a z prázdnin máme většinou sami dost věcí k řešení, natož abychom museli se svým potomkem běhat po doktorech.

Červené oči mohou mít řadu příčin a řadu příznaků. Často je provází pálení, štípání nebo řezání v oku. Mohou být také prvním příznakem začínajícího zánětu spojivek. Ten je jedním z nejčastějších onemocnění oka a jednou z jeho příčin jsou i virové či bakteriální infekce. Provází je podráždění očí, pocit, jako by dítě mělo v oku zrnko písku, případně se může přidat slzení a čirý výtok.

Dětské oči v ohrožení

Přenos infekce do okolí je velmi snadný, tím spíše u dětí, které se vracejí do kolektivu ve školách či školkách. Většina dospělých si riziko uvědomuje a dokáže dodržovat určitá pravidla. Děti si oproti tomu často mnou oči, sahají si do nich, jsou v kontaktu s ostatními dětmi, se kterými si třeba vyměňují hračky. Spojivka oka je také jedním z nejčastějších míst, kde může dojít k podráždění některým z alergenů.

Oči našich dětí můžou pěkně potrápit třeba i nachlazení nebo chřipka, které se začnou častěji vyskytovat během nastupujícího podzimu. Rizikové je také prašné prostředí, například venkovní zahrady nebo delší pobyty při hře venku, nežádoucí částečky v oku, chlor ve vodě, ostré světlo, suchý vzduch, klimatizace nebo průvan.

První pomoc pro červené oči

Jak se proti nepříjemnostem způsobeným červeným okem bránit? První pomocí jsou oční kapky určené speciálně pro tyto příležitosti. Například Similasan Červené oči, které vašim dětem účinně uleví od nepříjemného podráždění. Díky vyváženému pH, které je podobné přirozeným slzám, a v kombinaci s výtažky z léčivých bylin světlíku lékařského a minerálů se jejich oči budou po aplikaci cítit výrazně lépe. Kapky Similasan Červené oči jsou na přírodní bázi a šetrně zvlhčují a díky tomu chrání a zklidňují červené a podrážděné oči.

Chcete vědět víc o péči o červené oči vašeho dítěte? Chcete se dozvědět, jak vypadá nejúčinnější první pomoc? Prohlédněte si naši brožuru na similasan.cz, speciálně připravenou pro toto téma.

Bojí se vaše dítě očních kapek? Nejste si jisti, jak správně do oka nakapat? Podívejte se na similasan.cz, kde najdete jednoduchý videonávod, a napříště už budete přesně vědět, jak na to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat