Sklenička červeného vína týdně zvyšuje u ženy šanci na početí

Konzumace alkoholu je většinou zmiňována jako problém při snaze počít dítě. Nadměrné pití etanolu totiž snižuje plodnost mužů i žen. Ale u těch to neplatí v případě červeného vína a střídmé míry jeho konzumace. Podle vědců ze státu Washington totiž ženy, které vypijí skleničku červeného vína týdně, mají vyšší šanci počít dítě.

Odborníci na plodnost z Washington University zjistili, že pravidelné pití červeného vína podporuje zrání vajíček a ženy konzumující červené víno pravidelně mají více zralých vajíček ve vaječnících.

Zajímavé je také to, že tento vztah souvisí jen s červeným vínem a nikoli s bílým, pivem či tvrdým alkoholem.

„Je zajímavé, že malé množství červeného vína může pozitivně souviset s rezervou vaječníků. Nicméně si musíme uvědomit, že vliv alkoholu na vyvíjející se plod je zhoubný a může vést k těžkým vývojovým vadám,“ uvedl profesor Adam Balen z Britské společnosti pro plodnost, který se ke studii vyjádřil v rozhovoru pro deník The Telegraph.

Pivo jako nepřítel spermií?

A jak jsou na tom s plodností v souvislosti s alkoholem naši partneři? Dánští specialisté na plodnost mužů, která v západní společnosti v posledních letech klesá, dokonce tvrdí, že to, co je považováno za bezpečné množství alkoholu, může škodit spermiím.

Podle jejich výzkumů totiž už čtyři velká piva týdně zhorší kvalitu spermatu. Vyjádřeno v čistém alkoholu to znamená více než 7,5 mililitru etanolu konzumovaného týdně. A čím více samozřejmě muži pijí, tím je negativní vliv alkoholu na produkci spermií vyšší.

Pravidelná konzumace většího množství alkoholu negativně ovlivňuje pohlavní hormony v těle mužů a zdraví jejich spermií… Čím více muž pije, tím méně spermií tvoří a tím jsou tyto spermie méně kvalitní,“ tvrdí dánští vědci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

151 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat