Domácí léčba teploty u dětí. Šetrně a bez chemie

Máte doma malého pacienta s teplotou? Zachovejte chladnou hlavu, i když to samozřejmě není nic příjemného. Pomozte mu studeným obkladem a naordinujte zvýšený příjem tekutin. Nezapomínejte ani na jablečný ocet či zázvor!

Co si budeme vykládat, všichni rodiče začínají trochu panikařit, když mají jejich děti lehce zvýšenou teplotu – která je ovšem běžnou reakcí, protože tímto způsobem se tělo snaží vypořádat s nepřátelským virem. Opravdu však musíte v takových případech brát lékárnu útokem a spoléhat se výhradně na volně prodejné medikamenty, o jejichž složení nemají někteří odborníci valné iluze? Ale kdepak, poradit si můžete i jinak. Jaká šetrnější řešení se přímo nabízejí?

Studené obklady, stará dobrá klasika

Studená voda? Jistě, i ta může pomoci. Vždyť se jedná o jeden z nejstarších a nejpoužívanějších prostředků ke „sražení“ teploty. Namočte v ní tedy ručník či utěrku, přebytečnou vodu důkladně vyždímejte a přikládejte obklad do podpaží, na ruce, nohy nebo slabiny vaší ratolesti. Takhle se to dělávalo postaru a spolehlivě funguje dodnes…

Tekutiny, těch není nikdy dost

Povzbuzujte své dítě, aby co nejvíce pilo, protože pocením přichází o potřebné tekutiny. Dostatek vláhy také přispěje k vyplavování škodlivých látek. Snažte se být důslední, i když malý rebel bude váš dobrý úmysl odmítat s tím, že nemá žízeň. Co mu šikovně „podstrčit“? Vhodné jsou ovocné čaje nebo ředěné ovocné šťávy. I neperlivé minerální vody bývají dobrou volbou, ovšem pouze v případě, že vaše dítě je starší dvou let.

Jablečný ocet, pomoc v nesnázích

Dalším domácím prostředkem, který můžete v boji s teplotou využít, je jablečný ocet. Ten obsahuje spoustu vitaminu C a mnoho minerálních látek, které pomáhají bojovat s infekcí a nemocemi. Rovněž se dokáže vypořádat s bakteriemi a posiluje imunitní systém. Rozmíchejte tedy dvě lžičky octa ve sklenici vlažné vody a podávejte „medicínu“ po menších dávkách. Už za několik minut zpozorujete ve stavu nemocného malé zlepšení.

Zázvor, přírodní zázrak

Aromatické koření je považováno za kouzelný všelék. A není zapovězen ani dětem! Tedy pokud jsou, jako v předchozím případě, starší než 24 měsíců. Zázvor se může pochlubit antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi, což je něco, co se vám teď nesmírně hodí. Na přípravu čaje bude potřebovat půl čajové lžičky nastrouhaného čerstvého kořene, šálek vroucí vody a trochu medu na dochucení. S tímto lékem bude váš malý pacient brzy jako rybička!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat