Nápady na odpoledne s dětmi. Odlepte je od televize

Víkendy jsou si v mnoha rodinách podobné. Rodiče uklízejí a dodělávají resty, jež jim zbyly přes týden, a děti jsou přilepené k televizi, počítači nebo svému mobilnímu telefonu. A to je škoda. Zkuste jednou za čas změnu a podnikněte se svými ratolestmi nějaké dobrodružství!

Nebojte, nebudete muset ani rozbít prasátko s rodinnými úsporami, ani cestovat do dalekých krajů! Jaké máte kromě procházek a výletů možnosti?

Společné tvoření

Také jste v obchodech kolikrát zahlédli nejrůznější sady pro tvoření s dětmi, ale nikdy jste jim nevěnovali příliš pozornosti? Pak to příště napravte. Nejrůznější aktivity, při kterých zapojíte nekonečnou dětskou kreativitu (a ostatně i svou), spolehlivě zabaví celou rodinu na celé odpoledne.

Vaříme a pečeme

Tak trochu jiné tvoření je společná příprava jídla. Děti vaření a pečení baví – a co víc, i když tuhle činnost neřadíte mezi své oblíbené, bude najednou bavit i vás. Jistě, nejspíš vás pak čeká úklid celé kuchyně, ale ruku na srdce, za tu zábavu a společné chvíle to stojí!

Výlet do muzea nebo knihovny

Kdy jste naposledy byli v muzeu, na výstavě nebo v knihovně? Spousta těchto institucí pořádá o víkendech odpoledne pro rodiny s dětmi. Ostatně spousta expozic už je interaktivních, což znamená, že si během návštěvy užijete i spoustu zábavy s nejrůznějšími exponáty.

Bojovka na zahradě

Pamatujte, kolik legrace jste si jako malí na táboře či škole v přírodě užili během bojovek? Tak dětem nechte nahlédnout do svého dětství a nějakou jim připravte u vás doma (ano, jde to i v bytě), na zahradě nebo v nedalekém parku (za předpokladu, že pak fáborky apod. zase uklidíte). Uvidíte, kolik zábavy si vaše děti během řešení nejrůznějších úkolů na cestě za pokladem užijí!

Pevnost v obýváku

Další ze zábav našeho dětství, které už dnes naši potomci příliš neznají. Stavění pevností z dek a nábytku v obýváku! Takový malý vlastní svět za zástěnou z povlečení a plédů je přesně to, co děti občas potřebují. A třeba vás nechají do své pevnosti také nahlédnout! Můžete pak společné chvilky využít k povídání při šálku horkého kakaa (pozor na koberec). Děti si na mobil ani nevzpomenou!

Lovy s dalekohledem

Máte v blízkosti svého bydliště kousek přírody? Skvělé. Sbalte děti a dalekohled a vydejte se na „lov“. Pozorujte ptáky, kteří se skrývají v korunách stromů, možná se dočkáte i nějakého toho zvířátka (záleží na tom, kam a v jakou denní hodinu se ven vydáte). Nemyslete, že pozorování přírody děti nebude bavit!

Dobrodružství pod hvězdami

A když už jsme u pozorování přírody – přichystejte dětem noční dobrodružství. Po západu slunce, za předpokladu, že je venku jasno, vyrazte pozorovat hvězdy (budete muset za město, aby vás nerušilo osvětlení). Ukazujte si souhvězdí a vyprávějte si k nim příběhy. Děti budou uchvácené. Navíc budou mít pocit, že dělají něco výjimečného uprostřed noci, kdy mají vlastně spát (i když bude třeba okolo desáté).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat