Nečekané výhody, které přinášejí zvířata do života dětí

Nechcete, aby váš následovník denně proseděl celé hodiny u počítače? Také byste ho rádi ochránili před alergií, astmatem a různými ekzémy? V tom případě si domů nastěhujte nějaké zvíře. Mimochodem, tahle „terapie“ blahodárně působí i na dětskou psychiku…

Poslední dobou uvažujete o tom, že byste svým dětem pořídili domácího mazlíčka? Ano, je to velké rozhodnutí, které si nejspíš žádá seznam pro a proti. Pokud na něm pracujete i vy, do kolonky pozitiv byste si mohli zapsat tyto vědecké poznatky – třeba vám usnadní rozhodnutí! Co všechno s němou tváří může přijít?

Více času venku, méně počítačových her

Závěry americké studie publikované v časopise American Journal of Public Health, sdělují, že dítě, které žije po boku psa, tráví venku mnohem více času – oproti kamarádovi, co mazlíčka nevlastní. A důvod je podle odborníků jasný! Uprostřed zeleně a na čerstvém vzduchu se ratolesti mohou s chlupáčem pěkně „vyřádit“ a užít si spoustu legrace. V době, kdy počítače a on-line hry doslova ovládají svět, má drobotina alespoň čtyřnohou motivaci k fyzickému pohybu. A to se přece počítá!

Psychická pohoda, kterou nic nezkazí

Dalším nesporným pozitivem jsou zjištění vědců, které tentokrát zveřejnil magazín Medical News Today. V něm byste se dočetli, že školáci vlastnící zvíře jsou psychicky vyrovnanější a mají nižší hladiny stresového hormonu kortizolu. Je úplně jedno, zda jde o hafana, kočku, křečka, želvu či rybičku, protože uklidňující efekt prý přináší všichni zástupci živočišné říše.

Nižší pravděpodobnost alergie i astmatu

I kanadský výzkum provedený na Albertské univerzitě, jež monitoroval téměř 750 dětí, odhalil hodně zajímavá fakta. Tamní vědci na jeho základě tvrdí, že ti nejmenší vyrůstající v rodinách s domácími zvířaty, zejména tedy se psy, vykazují vyšší hladiny dvou typů střevních mikrobů. To jim prý v budoucnu zajistí nižší riziko alergie, astmatu, ekzémů i obezity. Tedy alespoň tak to vidí experti, kteří ozdravný jev vysvětlují asi takhle – čím častěji se drobek vystavuje nečistotám z kožichu a tlapek svého huňatého kámoše, tím silnější imunitu má.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat