Komentáře k článku

Marcela 04.05.2019

Já sem zvládla porody 3 a sama a ten 4 taky zvládnu a nechcu tam partnera ,protože bych byla nervozní s něho

Petra 10.04.2019

Holky, když mne čeká porod císařem, jak moc to bude bolet? hlavně po porodu? budu muset brát prášky od bolesti?

Jitka Petra 12.04.2019

Jestli nechcete po porodu brát analgetika, tak si můžete před porodem objednat pumpičku s analgetikem, která vám ho bude pumpovat přímo do rány přes katetr.

Petra Jitka 16.04.2019

A poradíte mi prosím, co musím udělat proto, abych tu pumpičku mohla mít také?

Jitka Petra 16.04.2019

Já jsem před porodem musela jít do lékárny, kde jsem si pumpičku objednala, zaplatila jsem v lékárně 4 tisíce korun, a pumpička mi byla doručena přímo do nemocnice.

Lucille Petra 03.05.2019

Žádná operace se neobejde bez bolesti,ale všechno jde přežít,hlavně kvůli miminku.😉

xxkouckaxx 26.09.2018

první jsem rodila před 33 lety a to se nic takového nesmělo - to se ještě ani nesmělo do porodnice na návštěvy :-p druhou dcerku jsem rodila před 16 lety a tatínek byl přítomen - neodpadl , ustál to se ctí (malou nakonec tahali zvonem když já byla v bezvědomí) a myslím , že je jen dobře , že viděl co jsme my mámy ochotné a schopné vydržet pro dítě a vlastně celou naši rodinu

xxkouckaxx 26.09.2018

první jsem rodila před 33 lety a to se nic takového nesmělo - to se ještě ani nesmělo do porodnice na návštěvy :-p druhou dcerku jsem rodila před 16 lety a tatínek byl přítomen - neodpadl , ustál to se ctí (malou nakonec tahali zvonem když já byla v bezvědomí) a myslím , že je jen dobře , že viděl co jsme my mámy ochotné a schopné vydržet pro dítě a vlastně celou naši rodinu

Blanini 23.09.2018

Myslím si, že muž, který byl u porodu, je zodpovědnější ke svým dětem i své ženě. Já bohužel manžela u porodu neměla - tenkrát to nešlo, ale ani o to manžel neměl zájem. A myslím si, že se to také odrazilo na jeho vztahu k dětem.

Siraellen 22.09.2018

příteli bych to nedovolila

ovace 22.09.2018

rozhodně bych do toho nešel

Lada 22.09.2018

Souhlasím s panem Karlem, kdo u porodu nebyl, nepochopí! Za našich let kdy jsme rodily my - před čtyřiceti a více lety, otec u porodu nebyl, možná některý výjmečně protože se to "nestihlo" dojet do porodnice. Jako znovu nastávající nadšená babička se přimlouvám - pánové, ukažte se že nejste "bábovky", buďte s vaší partnerkou pokud si to přeje při tom úžasném okamžiku zrození, buďte první kdo vezme své miminko do náruče, věřte že na ten okamžik nikdy nezapomenete. A až jednou povedete svoji dceru k "oltáři" nebo podpoříte syna při vstupu do obřadní síně, znovu se Vám vrátí ten úžasný zažitek že jste byli "při tom". ;-)

Katka 21.09.2018

A já si myslím že si muž víc váží ženy a dítěte když je u porodu.

Veronika 21.09.2018

Mému manželovi se k porodu nechtělo...spíše jsem ho nutila ale po tom co se narodila malá jsem u něj viděla poprvé slzy štěstí a každému dnes radí ať k porodu jdou ze je šťastný že naši maličkou hned viděl a byl u toho když se poprvé podívala na svět. Jeden druhého si díky tomuto okamžiku více vážíme <3

Kretkula 21.09.2018

Otec u porodu jednoznačně. Dítě zplodil a matky se také nikdo neptá jestli u porodu chce být. A že by z toho mohl mít nějaké trauma?pro ženu je to snad příjemné?kdo jiný než on by měl v těchto chvílích ženu podpořit.

Jura 20.09.2018

Za celou historii se chlap dostal k porodu jen velmi zřídka, buď v tu dobu někde pracoval, lovil, válčil a nebo to bylo společností vnímáno jako nevhodné. Dnes když konečně má možnost být u toho a podpořit milovanou osobu v těžké chvíli zdegeneroval tak že nesnese pohled na krev a pár hodin řevu a emocí. Ale je dobře když si to přizná a vynechá i tak má personál práce až nad hlavu a ještě někoho dalšího křísit.

JanaT. 20.09.2018

Porodila jsem tři děti a pouze u prvniho jsem měla sebou mou maminku. Je to ženská a tudíž věděla co mě čeká a jak mi,, pomoct,,. Další dvě jsem rodila,, sama,,. Měla jsem vždy štěstí na suprovy personál a porodní asistentky.Manzel nikdy jít nechtěl a ani bych ho tam nechtěla. Potřebovala jsem se soustředit sama na sebe. A vztah k dětem má úžasný i tak.

Bill idol 20.09.2018

Myslete..at si rozhodnou sami..ja nebyl a manzelka nechtela...ty clanky ksou vymyslene pohadky od redaktoru..to jsem si pocetl...poprve neco podobneho ctu...poprve pisi reakci

Já bych tam chtěla přítele, ale tohle si musí rozhodnout on sám, ale když by byl proti určitě sestru já byla u jejího porodu a vím jak silný to bylo a jak moc to znamenalo i pro ni

Manžel u porodu chtěl být. Mi to bylo jedno, jestli půjde nebo ne. Ale byla jsem ráda, že se mnou byl, ač po dvanácti hodinách odcházel s rozdrcenou rukou 😂 To jsem se mu omlouvala, on to však bral jako samozřejmost (v podstatě si prožil při kontrakcich taky trochu bolesti :-D) ... ... Ovšem chápu i chlapy, kteří nejdou. Můj brácha nesnese pohled na injekce, krev, hadičky, natož pohled na milovanou osobu, která trpí bolestí. Na pokoji první doby porodní se svou partnerkou byl, ale k samotnému porodu nešel, byl za dveřmi. ....... Jít k porodu je pro každého chlapa otázka na tělo a má několik měsíců na to si to v hlavě srovnat. A když se rozhodne na poslední chvíli třeba nejít, není to srabáctví, a žena by mu to neměla vyčítat.

helus 20.09.2018

Manžel by nechtěl být u porodu.Má slabší povahu.

Petr 20.09.2018

Přítomnost u porodu je výmysl posledních let, a je to vydírání, neznám chlapa, který tam jde dobrovolně. Žena, kterou miluješ, rodí tvoje dítě a chce tě tam mít, nemáš jinou možnost !

Honza Petr 20.09.2018

Petře, promiňte, ale dovolím si nesouhlasit. Byl jsem u porodu obou svých dětí a kdyby žena "zabřezla" potřetí, rád půjdu zas, pokud si to bude přát. Bez jakéhékoliv nátlaku, nebo očekávání z její strany. Je pro mě samozřejmostí být jí oporou, když mě potřebuje. A není to o tom, že bych se musel dívat, co se děje "tam dole". Tomu pohledu jsem se vždycky vyhnul. Ne že bych sebou plánoval na sále plácnout o zem, ale dochází mi, co dokáže takový pohled udělat s budoucím sexuálním životem. Já jsem tam od toho, abych jí seděl u hlavy, držel ji za ruku, otíral čelo, pomáhal do sprchy, do vany a podobně. Ona si dala devět měsíců práce s tím, aby v sobě donosila moje dítě a já ji v tom mám teď nechat? Na druhou stranu chápu muže, kteří o sobě ví, že to nedají a raději počkají na chodbě. Je to rozhodně rozumnější přístup, než dělat haura a následně zaměstnávat personál, který musí místo starosti o maminku seškrabávat z podlahy jeho, nebo po něm uklízet zvratky. Osobně jsem rád, že dnes už je možnost u porodu být. A věřte, že ten "zážitek" dal "poutu" v naší rodině další a skutečně hluboký rozměr.

Martin Petr 20.09.2018

Já tedy dobrovolně šel. Přijde mi to naprosto přirozené.

aster Petr 21.09.2018

Není to výmysl posledních let - třeba můj děda byl u porodu a dobrovolně, tenkrát porodní báby chtěly, aby manžel byl u porodu - zejména pokud porod byl těžký. V každém případě by to mělo být dobrovolné. Ovšem vás bych se zeptala takto "a když jste to dítě dělal, to bylo dobrovolné? A bylo to fajn? " *6*

xxx Honza 26.09.2018

Ach ta síla vaší vášně k vlastní ženě, která se zlomí s pohledem na rodící pochvu. Když je něco tak křehké, nemá cenu to chránit, protože se to stejně brzo rozbije.

LeMontaine 20.09.2018

Já jako zdravotník bych se nerad kolegům pletl v práci, třeba se něco "vysere" a pak budu jen překážet. S díváním na porod problém určitě nemám, ostatně kdo viděl dvě pitvy bez nějakého hroucení se, tak ho jen tak něco nerozhází.

Radka 20.09.2018

Můj manžel u porodu byl. Byl skvělý. Nebyl se mnou jen 2x za tu dobu. Když mi dávala sestřička klistýr. Pak když jsem na něm viděla, jak je zoufalý, že ten porod nepostupuje a mě to trápilo, že on je smutný. U druhého mimča doufám se mnou zas bude. Věřím tomu, že chlap, který zažije porod si uvědomí, jak kouzelný a náročný je příchod dalšího člověka na svět.Na druhou stranu chápu každého chlapa, který zůstane čekat na chodbě.Škoda, že my ženy tu možnost volby nemáme :(

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat