Nástrahy, které mohou u vás doma číhat na zdraví vašich nejmenších

04.10.2018 | Děti a rodina

Zajistili jsme čisticí prostředky, ostré předměty, schody apod., abychom našemu děťátku zabezpečili bezpečné prostředí. Ale některé nástrahy jsou tak skryté, že nás ani nenapadne, že by představovaly nebezpečí.

Na co bychom si tedy, mimo jiné, v domácnosti obývané batoletem měli dát určitě pozor?

Dětské olejíčky

Nevinné kosmetické prostředky, které používáme každý den. Vždycky bychom si ale měli dát pozor, aby byly z dosahu našeho dítka. Náhodné vypití nebo dokonce vdechnutí oleje je totiž může stát život. Lahvičky s olejíčky tedy rozhodně nejsou pro dítě hračkou.

Hroznové víno a cherry rajčátka

Oboje plné důležitých vitaminů a minerálů, ale také potenciální nebezpečí. Víno i rajčátka totiž mají přesně tu „správnou“ velikost, aby dokázaly dítěti zaskočit. Obrana je jednoduchá – vždycky tyto plody krájejte na půlky. I tak platí, že byste s jídlem neměli nechávat malé děti o samotě.

Tablety do myčky

Děti jsou neuvěřitelně vynalézavé, a tak, i když ukládáte čisticí prostředky na pro ně nedosažitelné místo, často se stává, že batole vyndá tabletu z pootevřených dveří myčky, zatímco do ní dáváte nádobí. A protože připomínají barevné bonbony, končí v puse malého raubíře. Bohužel to pro něj může mít vážné následky.

Ústní voda

Na první pohled velmi nevinný předmět. Jenže řada z nich obsahuje poměrně vysoký podíl alkoholu (některé ústní vody i 37 %), navíc jsou obvykle různě barevné a poměrně snadno v dosahu batolete. Požití většího množství však může být pro malý organismus nebezpečné. Nenechávejte tedy láhev s ústní vodou na umyvadle, ale ukládejte ji do skříňky.

Šňůrky od závěsů či žaluzií

Sice se to nestává často, ale existují případy, kdy se malé dítě udusilo poté, co se zamotalo do volně visící šňůry užívané k zatahování závěsů či žaluzií. Proto se vždy ujistěte, že na ni dítě nedosáhne.





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat