Malý Střelec, Štír nebo Vodnář. Jak jim být dobrým rodičem

Potýkáte se s výchovou svých dětí, a nevíte, jak na ně? Zkuste k nim přistupovat podle toho, v jakém jsou znamení!

V předchozím článku jsme si představili Beránky, Blížence či třeba Ráčky, teď jsou na řadě na Střelci, Vodnáři, Štíři a další znamení. 

Dítě ve znamení Vah

Bývají to hezká děťátka, veselá a hravá, která se již od narození umějí chovat společensky. Milují oslavy, společnost, umění, kulturu, přátelské vztahy a jsou nesmírně družné. Vyznačují se svým osobitým vkusem a smyslem pro barvy, proto jsou z nich skvělí návrháři, grafici nebo aranžéři. Jak už vypovídá jejich název, často váhají a neumějí se rozhodnout. Proto jim nedávejte možnost výběru, a už v dětství je učte zvažovat situace. Jelikož Váhy náleží vzdušnému živlu, jejich myšlenky jsou pohyblivé jako vítr. Zkuste jim dát potřebný čas, aby si je uspořádaly a ujasnily. Jejich životní vášní je pravda, harmonie a krása.

Dítě ve znamení Štíra

Malí Štírci se rodí dobře stavění a v plné síle, kterou jim věnovala vládnoucí planeta Mars. Už odmalička dávají okolí najevo, že oni jsou výrazné osobnosti a budou poslouchat jen ty, kdo se zdají být silnější než oni sami. Štír oplývá pevnou vůlí, ve výchově budete muset být důslední a rozhodní. Štír náleží k živlu vody, která je symbolem citu, proto je obdařen hlubokou citlivostí, vášnivostí i zranitelností. Jednejte s ním obzvlášť citlivě, protože i malá výtka mu dokáže způsobit nepředvídatelnou duševní trýzeň. Ujišťujte ho o své lásce a jeho přecitlivělost uvolňujte uměním a tvůrčí prací. Jedině tak může být opět klidný a vyrovnaný.

Dítě ve znamení Střelce

Malí Střelci se neradi podřizují autoritě, milují svobodu a přenášejí na druhé svůj neutuchající optimismus. Pro tyto děti je podstatné cítit bezpečí, lásku, péči a četnost blízkého lidského kontaktu. Jejich zvídavost nezná hranic a je skvělým předpokladem pro jejich budoucí studium. Jsou velmi chytří, a protože rádi vyhledávají nové informace, často se věnují četbě knih. Ve škole jim postačí dávat pozor, a už jen to je dělá úspěšnými. Střelec je jedno z nejotevřenějších a nejpravdomluvnějších znamení. Čestnost a přímost však vyžaduje i od okolí, pak vás coby rodiče ctí a plní vaše pokyny.

Dítě ve znamení Kozoroha

Tyto děti jsou nesmírně ctižádostivé, pracovité i vytrvalé. Už od malička můžeme v jejich tváři pozorovat určitou vyzrálost a vážnost. Jejich chování je většinou klidné, uvážlivé. Mládě Kozoroha je domácky založené, má rádo pravidelný chod a řád. Ve škole se pečlivě učí, i když mu někdy trvá delší dobu, než přijde věci na kloub. Přes jeho na první pohled odměřený postoj bývají Kozorozi humornými společníky. Jejich životním úkolem je obnovovat v přírodě i ve světě pořádek, pomáhat slabším a nemohoucím.

Dítě ve znamení Vodnáře

Malí Vodnáři jsou velcí koumáci, často překvapuje svými neuvěřitelnými nápady. Jejich mysl je pokladnice nápadů, které čekají na uskutečnění. Vodnář miluje pokroky a technické novinky, takže s obyčejnou hračkou u něj nepochodíte. Nespokojí se s tím, co je zaběhnuté, vymýšlí nové směry, ať už se jedná o hudbu, módu či techniku. Často se bouří proti zavedeným konvencím a tradicím, se zájmem pobuřuje okolí svým zevnějškem i projevem. Jeho výroky a vynálezy bývají skutečně šokující, proto své děti veďte k tomu, aby své nápady předávaly světu a mohly ho tak obohatit o novou, lepší podobu.

Dítě ve znamení Ryb

Novorozeňátka v Rybách jsou jako vymalovaná. Minimálně do jednoho roku jsou silně spojena s pohádkovou říší snů, do které se vrací i v dospělosti. Oplývají magickou schopností si hrát nebo snít. Jsou to velcí romantici, snílci, proto milují pohádky, příběhy, ale i umění. Rodina je pro ně základna bezpečí, neradi se od ní vzdalují na delší čas. Jejich citovému vývoji prospívá o někoho pečovat. Pokud tedy nemá malá Rybka sourozence, pořiďte jí alespoň domácí zvířátko, přispívá to k její psychické vyrovnanosti. A dobrá rada na závěr. Voda je živel Ryb, a tak jim dopřejte vodní sporty a občasné naslouchání písni moře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat