Neznámé, ale důležité vitaminy pro děti. Potřebují třeba P1

V zimě se většina rodičů zaměřuje na zvýšení příjmu vitaminů u svých dětí, především vitaminu D3, jenž si tělo bez slunečního záření obtížně vytváří. Ale co stejně tak důležité vitaminy, jako jsou H, P1, P2, R a N? Že je neznáte? Chyba! I ty vaše ratolesti potřebují!

Není vitamin jako vitamin. Pravidelně posilujete obranyschopnost svých dětí s pomocí céčka? V pořádku, ale naši nejmenší vyžadují mnohem víc.

Vitamin H jako hudba

Vitamin H spočívá ve společném tančení s dětmi na nejrůznější žánry hudby. Volné pohupování při klidné meditační hudbě či divoké skákání a házení vlasy na tvrdou hardrockovou muziku? A proč ne? Pokud máte ještě velmi malé děti, tančete s nimi v náručí. Je ale třeba tento vitamin do stravy zařazovat alespoň jednou týdně. Postupem času zjistíte, že jste si s dětmi tak nějak blíž.

Vitamin P1 čili poezie

Předčítejte dětem říkanky, básničky, učte je rýmy, povídejte si o významu některých říkanek… Starší dítka mohou recitovat při rodinných setkáních a oslavách. Pouštějte si nahrávky pohádek, aby se děti naučily vnímat mluvené slovo, rozšíří si tak slovní zásobu, ale naučí se i soustředění.

Vitamin P2 neboli příroda

Co možná nejčastěji choďte s dětmi do přírody nebo k vodě, nechte je poznávat prostředí netknuté člověkem, seznamujte jejich zvídavost s říší rostlin, hmyzu a ptáků. Pozorujte taje přírody, jako jsou západy slunce, měsíc v úplňku, moře, zmrzlé větve stromů. Taky berte děti aspoň jednou za čas kempovat, určitě jim vitamin P2 prospěje.

Vitamin R jako radost

„Erko“ se snadno předává z dětí na dospělé a naopak. Souvisí a tvoří se pomocí ostatních vitaminů. Lze ho snadno zničit nošením hodinek a mobilního telefonu.

Vitamin N alias naděje

Australský psycholog Biddulph uvádí, že naděje se v organismu vyskytuje přirozeně. Ničí ji především zprávy a noviny. Tento odborník proto všem rodičům radí rodičům, aby se pokusili nemít před dětmi špatnou či depresivní náladu. V opačném případě totiž na naše nejmenší přenášejí špatnou energii a naději odebírají, ať už se týká čehokoli. Pozitivní je, když se rodina účastní nějakých humanitárních akcí, nebo se zabývá ochranou přírody. Děti z vyrůstající v takovém prostředí jsou duševně zdravější, odolnější a snaží se pro svět něco dobrého udělat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat