Studenti, kteří se vyhnou v době dospívání vztahům, mají lepší studijní výsledky

Teenageři, kteří se během střední školy vyhnou vztahům a randění, můžou být vnímáni trochu jako outsideři. Jenže podle psychologů z Georgie na tom nejsou mentálně a studijně hůř než ti, kteří mají partnery. Naopak. Mají skvělé výsledky ve škole a také jsou na tom mnohdy lépe v měřítcích mentálního zdraví.

Studenti středních škol, podle výzkumu psychologů z University of Georgia, kteří byli po celou dobu studia single, měli dobré sociální dovednosti a velmi nízké skóre na škále deprese. Ve škole měli stejně dobré či lepší výsledky než ti, kteří s někým randili.

„Odborní školní poradci, psychologové a učitelé by měli podporovat sociální normy, které umožnují studentům užívat si individuální svobodu při rozhodování, jestli budou randit, nebo nebudou. Náš výzkum naznačuje, že v obou případech mladí lidé prospívají dobře,“ tvrdí doktorka Brooke Douglasová z University of Georgia.

Jaká matka, taká Katka...

Jaká matka, taká Katka, praví jedno moudré rčení. A vychází ze skutečnosti, tedy že děti kopírují své rodiče. Minimálně v případě dospívající mládeže a chování matek k přátelům to platí. Teenageři se ke svým přátelům chovají podobně jako jejich matky. A pokud má matka problémy s kamarádkami či kamarády, často je mají i její děti. A samozřejmě to platí i o navázání intimního kontaktu i v tomto případě děti velice často kopírují chování svých rodičů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat