Dětská zábava výhodná i pro rodiče

V aktuálním čase, kdy jsme nuceni trávit většinu času doma, abychom uchránili sebe a svou rodinu před zákeřným virem, často narazíme na situace, kdy se začnou naše děti doma nudit. Některé z nich se dovedou zabavit samy, ale určitě neuškodí, když se do vymýšlení aktivit zapojí i rodiče. Užijte si skvělou zábavu a zabavte své ratolesti na dlouhé hodiny nebo alespoň na krátké chvilky.

Tvořte

Tvořit můžete i tehdy, nejste-li výtvarně nadaní. Ostatně, tvoření s malými dětmi nevyžaduje speciální schopnosti, nýbrž snadné, ale nápadité akce. Vyrábějte koláže z barevných papírů, skládejte jednoduché origami, vyrobte si razítka z brambor, máte-li zbytky balicího papíru, můžete jeho velikost využít k nakreslení autodráhy na nepotištěnou stranu. Zapojit je můžete i do výroby roušek, které se dnes šijí snad v každé domácnosti.

Hra na bandity

Ačkoli se procházky venku příliš nedoporučují, bydlíte-li mimo frekventovaná města nebo se v blízkosti vašeho bydliště nachází nějaký park, nic vám nebrání vyrazit na procházku. Malým dětem se ale špatně vysvětluje, že je nutné chránit ústa a nos kusem látky, proto je skvělé, když roušku využijete jako důležitou součást hry, kterou budete v průběhu procházky hrát. Banditi a kovbojové přeci musí mít svůj obličej zakrytý, aby je nikdo nepoznal. Tak vzhůru do akce!

Hry na dlouhé hodiny

Puzzle, stavebnice, navlékání korálků, modelování z hlíny, ale i obyčejné deskové hry, jako například sázky a dostihy nebo aktivity, mohou vaše děti zabavit na celé odpoledne. Pokud jsou vaše děti alespoň trochu trpělivé, máte vyhráno.

Rozhýbejte je

Pohybu se lze věnovat i tehdy, aniž byste museli opustit bezpečí vašeho domova. Rozestavte židle po místnosti a vytvořte prolézací opičí dráhu. Děti se plazí, přelézají, obíhají a užijí si při tom skvělou zábavu.

Slídilové

Schovávání předmětů nebo dobrůtek po bytě je jedna z nejjednodušších a zároveň velmi efektivních činností. Děti hledání milují a vy jim mezitím můžete radit od šálku horké kávy.

Ochranný úkryt

Výhoda aktuálního přísného režimu tkví v tom, že nejspíš nepřijde žádná nečekaná návštěva. Nemusíte si tedy lámat hlavu s tím, že máte doma uklizeno méně než obvykle. Dovolte dětem postavit si bunkr, a pokud snesete, že vašemu obýváku bude vévodit improvizovaná ubikace, dovolte dětem v bunkru i spát a prožít malé domácí dobrodružství.

Rychlá akce

Tahle hra bude asi nejvíce bavit rodiče, protože je jediná, při které nepořádek nevzniká, ale mizí. Pusťte dětem hudbu a určete časový limit, během kterého musí udělat nějakou domácí činnost. Nastavte budík na deset minut, zapněte rychlé písničky a řekněte, že než budík zazvoní, musí být všechny hračky na svém místě. Pokud to zvládnou v časovém limitu, mohou dostat odměnu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat