Nezbytná výbava pro miminko aneb Seznam toho, co pořídit ještě před porodem

11.09.2020 | Děti a rodina

Těšíte se na miminko, které má co nevidět přijít na svět? S blížícím se termínem porodu možná ale začínáte lehce panikařit, zda jste stihla pořídit vše, co budete při péči o nového člena rodiny potřebovat. Připomeňte si, co všechno patří do základní výbavičky pro miminko. Na seznamu nechybí kočárek, ale také kojenecké oblečení nebo vlhčené ubrousky.

Včasná příprava vám usnadní návrat z porodnice

Příchod vytouženého miminka vám často obrátí svět vzhůru nohama a dokonale se na něj přichystat je téměř nemožné. Základní příprava je ale na místě a může vám značně ulehčit první týdny po návratu z porodnice, kdy se sžíváte s novým členem rodiny. Co byste neměli zapomenout pořídit ještě před tím, než se miminko narodí?

Kojenecké oblečení miminko příliš dlouho neunosí

Novorozené miminko vám první týdny svého života poroste doslova před očima. Proto se nevyplatí investovat do drahého setu oblečení a raději pořiďte univerzální sadu bodýček a dupaček. V budoucnu ji buď ještě rádi využijete, nebo darujete jiné nastávající mamince. Při výběru zbytku kojeneckého oblečení se řiďte ročním obdobím – potřebovat budete několik párů ponožek, mikinky, tepláčky a také čepičky.  

Pleny nekupujte do zásoby

Do porodnice si s sebou vezměte jedno až dvě balení jednorázových plen určených pro miminka od 2 do 5 kg, případně několik kusů plen látkových. Dělat si větší zásoby se většinou nevyplácí – miminku nemusí konkrétní druh vyhovovat a může mu způsobovat nepříjemnou vyrážku nebo dokonce atopický ekzém. 

Základní pomůcky pro dětskou hygienu

Každá maminka by měla mít po ruce několik balení vlhčených ubrousků, která využije jak k utírání zadečku, tak venku na procházce. Z kosmetiky se vám bude také hodit obligátní krém na opruzeniny, kterým se nevyhne snad žádné miminko. K pravidelnému večernímu koupání si můžete pořídit vaničku, ale bohatě vám postačí koupací podložka do klasické vany. 

Praktický kočárek 3v1 vám ušetří peníze i starosti

Během prvních tří let život většinou dítě vystřídá tři typy kočárků – kočárek s hlubokou korbičkou, sportovní kočárek a nakonec kočárek golfový. Velké starosti ale i výdaje si můžete ušetřit pořízením kočárku 3v1, který s dítětem doslova poroste. Díky odnímatelné a polohovatelné korbičce totiž získáte kočárek s hlubokou korbičkou, sportovní kočárek i autosedačku. 

Přebalování si usnadněte

Pokud si něčeho v prvních několika měsících po narození miminka užijete opravdu dosyta, bude to přebalování. Usnadněte si ho tím, že si pořídíte praktický přebalovací pult, který vám poskytne dostatek místa nejen pro miminko, ale i pleny, vlhčené ubrousky nebo krém na zadeček, abyste vše potřebné měli šikovně po ruce. 

Myslete také na sebe

Nejen vaše miminko, ale i vy budete prvních několik týdnů potřebovat extra péči. Sžívání s novým členem rodiny vám zpříjemní kojicí oblečení, protože věřte tomu, nebo ne, novorozené miminko bude kojení vyžadovat téměř neustále. Praktickou záležitostí jsou především kojicí trička, díky kterým budete připravená kojit, kdykoliv si vaše potomek řekne. Chybět by vám ve skříni neměly také kvalitní a pohodlné podprsenky, poporodní kalhotky a menstruační vložky. Nezapomeňte, že takzvané očistky trvají 4-5 týdnů a mohou být silnější než běžná menstruace. 

Ušetřete si zbytečné starosti a připravte se na příchod miminka včas. Po návratu z porodnice budete vděčná, že jste vše potřebné zařídila s dostatečným předstihem a můžete se naplno věnovat svému uzlíčku štěstí. Pokud si nevíte rady s výběrem kočárku, který představuje jednu z největších investic na vašem seznamu, inspirujte se na Heurece. Na jednom místě zde najdete širokou nabídku kočárků, které mezi sebou jednoduše porovnáte z hlediska parametrů i ceny. S výběrem vám také pomohou recenze a hodnocení ověřených uživatelů, kteří mají s výrobkem osobní zkušenosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat