Ne všechny dárky vaše blízké opravdu potěší

Lámete si hlavu s tím, co koupit rodině a přátelům? Sháníte dárky na poslední chvíli? Pozor, abyste se kvůli nedostatku času a inspirace „nesekli“ v úsudku! S čím to Ježíšek opravdu nevychytá?

Říká se, že darovanému koni by se nemělo hledět na zuby. Samozřejmě nic proti tomu, ovšem hodně záleží na tom, komu toho konkrétního „koně“ chcete dát. Když totiž člověk neodhadne situaci, není pod stromečkem o trapné chvilky nouze. Jaké dárky by mohly vzbudit nepříjemné pocity i rozruch?

Knihy s nevyžádanými radami

Tak jistě, kniha jako taková má své nesporné výhody a zpravidla bývá cennou pozorností, jež potěší každého čtenáře. Ovšem pozor! Pouze za předpokladu, že obdarovanému žánr alespoň trochu „sedne“. Plnoštíhlá kamarádka, co dostane titul s názvem „Jak konečně zhubnout a zůstat atraktivní i po třicítce“, bude Ježíška asi trochu proklínat. Mimochodem, kdovíjakou radost jí asi nezpůsobí ani kurzy výživového poradce…

Vylepšující kosmetické produkty

Krém na celulitidu, mazání na strie, bělidlo zubů, šampon proti maštění vlasů nebo mastička na akné. Ano, jde o praktické věci. Dávají se ale jenom těm, kteří o ně vyloženě požádají. I když to pochopitelně myslíte dobře, takto upozorňovat na něčí nedostatky není úplně nejlepší cesta k pohodové vánoční atmosféře.

Poukazy na adrenalinové zážitky

V tomto případě je to dost podobná písnička. Poukaz na skok padákem, letecký simulátor či bungee jumping je fajn, ale jen pro ty, co adrenalin a nevšední zážitky vyhledávají. Klidné povahy, jež jsou nejšťastnější doma na gauči a jakékoli „divočině“ se už z principu vyhýbají, budou z takového daru spíše v rozpacích. Uloží ho tedy na dno šuplíku a při nejbližší vhodné příležitosti věnují někomu dalšímu.

Věci, co zavánějí ezoterikou

Šperky podporující duchovní rozvoj, amulety na čištění aury, vonné tyčinky a vykuřovadla prostoru, lunární kalendáře, mandaly a tak dále. Je hezké, že vy těmto věcem věříte a zajímáte se o ně, nezasvěceným ale naprosto nic neřeknou. To jako by ateistovi někdo nutil křesťanskou víru s tím, že mu zabalí skleničku svěcené vody. Když ezoterické předměty, tak jedině ezoterikovi!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat