Pravda o milování a nástupu porodu

„Přenášíš? Pak si dej červené víno, horkou koupel a hlavně sex!“ Taky vám tohle doporučuje osm kamarádek z deseti? Stará babská rada, že milování urychluje porod, se stále těší velké oblibě, ale je na ní něco pravdy?

Orgasmus, ten silný pocit rozkoše, který se rozlévá po celém těle, bývá třešničkou na dortu každého milování. Jenže s těhotenstvím se všechno mění. Najednou máte strach si užívat, v domnění, že vyvrcholení může uspíšit porod. Skutečnost je taková, že se jedná o omyl.

Kdo se bojí, nesmí do lesa?

Pokud jde o sex během těhotenství, vše záleží na aktuálním zdravotním stavu budoucí maminky i doprovodným jevům, které se během gravidity objevují. Kvůli hormonům a ranním nevolnostem možná na sex nemáte ani pomyšlení, což je v pořádku, nikdo by vás do něj neměl nutit. V případě, že vás lékař shledá zdravou, však není důvod si sex odpírat.

Nejdůležitější faktor ze všech

Když se vědci v roce 2014 podívali na studie se 1 483 těhotnými ženami ve 38. až 40. týdnu gravidity (v době, kdy je již dítě připravené se narodit), zjistili, že mezi těmi, které měly během těhotenství sex, a těmi, které se mu vyhýbaly, nebyly žádné rozdíly. Aspoň tedy v souvislosti s předčasnými kontrakcemi dělohy a vyvoláním porodu. Ale nutno podotknout, že u všech žen nehrozilo žádné nebezpečí.

V případě, že špiníte, krvácíte, máte rizikové těhotenství či trpíte jinými problému, kupříkladu zkráceným děložním čípkem, může vám gynekolog doporučit zdržet se sexuální aktivity. Jinak se není čeho bát, vlastně si sex můžete užít jako nikdy.

Co se děje v prvním trimestru?

Navzdory tomu, že vám natékají prsa a na toaletě jste mnohem častěji, tělo začíná být v raných fázích těhotenství citlivější. Ke konci prvního trimestru se také obvykle zvyšuje chuť na sex, orgasmy mají rychlejší nástup a obvykle bývají i uspokojivější. Za to může zvýšený průtok krve. To nejlepší milování se však dostavuje během trimestru druhého.

Ještě než přivítáte nového člena rodiny

Bříško ještě není tak velké, aby překáželo, ranní nevolnosti se konečně dávají na ústup, zvykáte si na své nové tělo a surfujete na vlně oxytocinu, hormonu lásky. Dokážete se uvolnit. S třetím trimestrem už to tak růžové není.

Připadáte si jako pytel brambor, nemůžete spát, takže energií zrovna neoplýváte, orgasmus vás stojí úsilí, protože když dítě zabírá tolik místa v děloze, svaly nemusí být schopny plně se smršťovat a naplno reagovat na dráždění. Netlačte na pilu a neřešte to. Jen nezapomeňte dodržovat hygienu a důkladně čistit všechny erotické hračky, které používáte, ať se vyhnete infekcím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat