Konverzační témata pro setkání s tchyní

Tchyně. Zatím ji znáte jen z vyprávění, ale to se brzy změní. Jestli si při osobním kontaktu sednete, můžete získat spojence, nebo naopak nepřítele. Je přirozené být kvůli tomu nervózní, proto mějte jasno, o čem se s ní začnete bavit!

Pokud se svojí tchyní, tedy partnerovou maminkou, vycházíte, nebo se znáte tak dlouho, že konverzace mezi vámi nevázne, můžete mluvit o štěstí. V opačném případě bohužel platí, že u stolu bývá ticho a trapně. Pokud tomu hodláte předejít, předem si připravte pár univerzálních témat, která nikoho neurazí, nepohorší, a navíc nenechají již tak napjatou atmosféru zhoustnout.

Váš partner jako dítě

Kteří rodiče se neradi dělí o vzpomínky, příběhy a historky o svých dětech? Nahlédněte do rodinné historie, tchyni požádejte o staré fotografie, vyptávejte se na silné momenty z partnerova života, jeho průšvihy či úspěchy.

Zkušenosti rodičů

Energie, nájem, potraviny, jesle (hlídání malých dětí) a podobně. Jak to chodilo kdysi a teď? Porovnávejte doby, politické režimy i život vašich předků. Mezigenerační rozdíly nemusí působit jako problém, vždyť se mohou stát lepidlem mezi vámi a partnerovými rodiči!

Kuchyně

Patří-li vaše tchyně ke zdatným kuchařkám nebo pekařkám, stočte řeč na její nejoblíbenější recepty, kuchařské vzory, popřípadě i postupy, které při vaření nebo pečení ráda používá. Nezapomeňte jí ledacos požitkářky vychválit!

Rady

Mezi jeden z nejúčinnějších způsobů, jak si vybudovat pouto se svojí druhou maminkou, je požádat ji o radu, ať se týká čehokoli, klidně i manželství. V případě, že jsou rodiče vašeho partnera již roky manželé, chtějte vědět recept na štěstí, tipy, jak řešit konflikty a tak podobně.

Rodinné rituály a tradice

Ať je léto nebo zima, nikdy nezklame, pokud zatoužíte nahlédnout do rodinných rituálů a tradic vašeho partnera. Jak se u něj v rodině slaví svátky? Chodil na koledu, když byl malý? A bez čeho se neobejdou třeba takové Vánoce?

Nedávné úspěchy

Jestli se vaší tchyni v nedávné době něco povedlo (vyhrála v kuchařské soutěži, zrestaurovala staré křeslo, začala cvičit jógu se svými kamarádkami), zeptejte se na to! Prokažte opravdový zájem o její volný čas, vášně nebo koníčky a využijte je jako příležitost k navázání spojení. A pozor, sdělí-li vám nějaké tajemství, měla by tato důvěrnost zůstat mezi vámi.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat