Děti přes prázdniny zabavte výrobou přírodních pastelek

Dva měsíce prázdnin se mohou jevit jako nekonečno. Jak zabavit děti, které nejsou na táboře nebo u babiček? Pověřte je výrobou vlastních přírodních pastelek, které se hodí i jako dárek!

Přírodní pastelky jsou velkým hitem, který navíc zdravotně neublíží, pokud jej nějaké dítko strčí do pusy. To zaručují přírodní, netoxické suroviny. Co všechno k jejich výrobě, kromě silikonových tvořítek, potřebujete?

Hodina a půl času

Pastelky vyrobené ze včelího vosku chladnou déle než pastelky na karnaubské bázi. Proto si nejprve v některém z internetových obchodů obstarejte karnaubský vosk získávaný z listů brazilské palmy kopernicie voskonosné. Karnaubské vosky jsou skvělou alternativou k méně ekologickým syntetickým voskům a k výrobě vlastních pastelek upotřebíte ¼ šálku vloček.

K němu přidejte ⅓ šálku kakaového másla (nebo loje) a vrhněte se na pigmenty. Pět lžic prášku z řepy zajistí růžovou, 1 a ¼ lžičky kurkumy žlutou, 1 a ¼ lžičky annatto prášku, který se v minulosti používal jako barvivo pro make-up a který pochází ze semen stromu achiote, se postará o oranžovou, 1 a ¼ lžičky prášku z chlorelly vykouzlí zelenou a 2 a ¼ lžičky surového kakaového prášku zase hnědou.

Instrukce

Ve dvojitém hrnci jemně rozpusťte karnaubské a kakaové máslo. Jakmile se roztaví, do horkého vosku vmíchejte vybraný pigment. Rozpuštěnou směs rychle nalijte do silikonových formiček na pastelky (fungovat mohou i formičky na muffiny nebo formičky na led). Před vyjmutím nechte úplně vychladnout, což trvá asi 20 minut. Opakujte kroky jedna až čtyři pro vytvoření dalších barev podle potřeby.

Poté, co s výrobou pastelek skončíte, umístěte hrnec zpět na zdroj tepla, aby se zahřála tenká vrstva zbývajícího vosku. Když je horká, otřete ji papírovými utěrkami, usnadníte si tím zdlouhavé čistění.

Další tipy

Červená řepa z růžových pastelek se do vosku úplně nevmíchá. Na dně hrnce si všimnete částeček červené řepy, které však do formy nelijte. Kal na dně může způsobit, že vaše pastelky pro budou křupavé. Koření jako annatto, nebo dokonce paprika se zase usazují trochu více na jedné straně, takže pastelky nejsou rovnoměrně zabarvené. Přesto budou fungovat!

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat