Vdané ženy s dětmi jsou obéznější než svobodné a bezdětné

09.02.2010 | Děti a rodina

Manželství skutečně u žen způsobuje obezitu, ačkoli ne nijak výraznou. V průměru mají ženy žijící v manželství o dva kilogramy více než ty, které se vdát odmítly. Ale pokud si navíc pořídí děti, jejich váha ve srovnání s bezdětnými vzroste o čtyři kilogramy.

Vyplývá to z australského výzkumu, v němž lékaři z Queensland University sledovali v letech 1996 až 2006 vývoj váhy u šesti tisíc žen. Když byly vyšetřeny poprvé, bylo jim mezi 18 a 23 roky. Během celého období se pravidelně měřily a vážily a vyplňovaly dotazníky o svém životním stylu.

V průměru přibraly ženy za toto období o pět kilogramů, ale pokud měly manžela, pak o sedm kilogramů, a když měly navíc dítě, tak o devět kilogramů. Podle profesorky Annette Dobsonové a profesorky Wendy Brownové to může být způsobeno tím, že ve vztahu s mužem se žena stravuje méně zdravě a s dětmi má navíc méně času na péči o svou vlastní postavu.

„Společnost stále více trápí obezita. Když se žena vdá a má navíc dítě, přibývá na váze ještě víc. Musíme podchytit všechna rizika vedoucí k obezitě u žen,“ varovaly autorky z Brisbane zdravotníky z celého světa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat