I hřiště má svá pravidla! Znáte je?

Pokud se svými dětmi rádi zamíříte na hřiště, pamatujte, že se od vás očekává dodržování určité nepsané etikety. A co taková etiketa společných hřišť zahrnuje?

1. Pokud má hřiště branku, zavřete ji za sebou

Nejenže se dovnitř nedostanou volně pobíhající psi, ale navíc v nestřeženém okamžiku vám neuteče dítko mimo prostor určený pro hraní. Myslete především na jeho bezpečnost!

2. Nepouštějte žádné děti z ohrazeného prostoru

Výše napsané souvisí s následujícím pravidlem. Pokud vstupujete brankou na hřiště a nějaké dítě se tlačí ven, nepouštějte ho. Co když právě ono utíká svým rodičům, aniž by to věděli? Vezmete si něco takového na svědomí?

3. Naučte své dítě, že nesmí bít ostatní

Scénky, kdy jedno batole vezme to druhé po hlavě kyblíčkem nebo mu hodí do očí lopatičku písku, zažívá denně spousta hřišť. Naučte ale svého potomka, že něco takového se nesmí! A pokud se stane samo terčem útoku, řešte situaci hned, nejlépe s rodiči malého útočníka. Nemávejte nad takovým chováním rukou jen proto, že jsou to „přece ještě děti“.

4. Nenechávejte své dítě příliš dlouho okupovat houpačku apod.

Houpačky a další zpříjemnění prostoru hřiště jsou tu pro všechny děti, nejen pro to vaše. Proto byste na nich měli svému miláčkovi dopřát tak deset minut. Poté zase počkejte, až na něj přijde řada.

5. Pamatujte, že i na hřišti dochází k úrazům

Proto dítě na delší dobu nespouštějte z očí (záleží samozřejmě na věku – čím mladší, tím více pozornosti mu musíte věnovat). Může se stát všelico – od prostého zakopnutí (což většinou nebývá žádná katastrofa) až po pád z prolézačky či houpačky.

6. Skluzavka má také svá pravidla

Naučte svého potomka, že skluzavka funguje následovně: člověk vyleze nahoru, sklouzne se a hned odchází. A také že než se spustí dolů, musí počkat, až dítě před ním bude z dosahu jeho botiček. Většina dítek se tohle pravidlo naučí vlastní zkušeností, ale u některých jde o zkušenost dosti bolestivou…

7. Neodsuzujte výchovu ostatních dětí

Dětská hřiště jsou místem setkávání nejen dětí, ale i jejich rodičů. A jako by nestačilo, že se občas do křížku dostanou ti nejmenší, pohádají se zde často i dospělí. Nesnažte se vychovávat ani je, ani jejich děti. Výjimkou samozřejmě je, když se jejich potomek chová agresivně. Jinak nikoho za za přístup k výchově nesuďte!






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat