V čem jsou tátové pro děti lepší než mámy

Nepřiznává se to snadno, ale existují oblasti, ve kterých jsou ve vztahu k dětem jejich tatínkové tak nějak lepší než my maminky.

Které to jsou?

Dovádění

Většinou jsou to tátové, kteří s dětmi vymýšlejí nejrůznější „nebezpečné“ hry. Od vyhazovaní do vzduchu přes „zápolení“ až po šiškové či sněhové bitvy a spoustu dalších her. Zatímco my jen tiše trpíme a představujeme si, co všechno by se našemu robátku mohlo stát, děti se skvěle baví.

Malé dětské úrazy

Ne že by dětské modřiny či rozbitá kolena brali tátové na lehkou váhu, ale ruku na srdce – nevyšilují z nich. Asi proto, že jich v dětství sami utržili o dost víc, než se to jako malým holčičkám povedlo nám.

Četní pohádek

Tady by to bylo na body 1 : 1, ale upřímně, poslouchat, jak váš partner při čtení dětských knížek vašim potomkům napodobuje hlas všech zvířátek, je k nezaplacení. A děti to zbožňují.

Schovávaná

Ať děláte, co děláte, váš muž při hře na schovávanou s dětmi (a i s vámi) vždycky bezkonkurenčně vymyslí ty nejlepší schovávačky.

Stavění hradů z písku

Budovatelské tendence se zkrátka nezapřou. Zatímco vy na pláži zdobíte pískovou homoli mušličkami a rostlinami, on dítěti z písku vytvoří pomalu Karlštejn. A dítko je nadšené.

Cesty za dobrodružstvím

Ať už se jedná o prozkoumávání lesa, lezení po skále nebo výlet na kole, děti si většinou jako společníka vyberou tátu. Důvod je jednoduchý. Dobrodružství si budou užívat bez toho, aby je někdo nabádal, že musejí být opatrní (víte, co všechno se může stát?).

Plavání s dětmi

Dovádění ve vodě je další téměř tatínkovskou doménou. Mají víc síly, a tak jim nedělá problém vyhodit dítko do vzduchu několikrát za sebou, vymyslí závody v originálním plaveckém stylu, zacákají všechny okolo. Vy nakonec skončíte na břehu a proměníte se v ostražitého plavčíka.

Zábavní parky

Ruku na srdce – kdo z rodičů častěji (a nadšeněji) doprovází dítko po všech více či méně šílených atrakcích? Tatínkové. Mamky dole většinou drží balonky, vystřelené růže a fotografují, když kolem nich prosviští dítě s taťkou na centrifuze.

Vědecké experimenty

Tatínkové většinou nemyslí na to, jaké škody na vybavení bytu mohou napáchat nejrůznější pokusy, které pro své dítko připraví. A tak máte najednou doma dva malé chemiky a spoustu kouře, díru v koberci nebo jistý nápoj všude na nábytku a stěnách, protože do něj někdo hodil nejmenovaný bonbon…

Dovolené bez dětí

Ne že by se tatínkům po jejich potomcích nestýskalo, právě naopak, ale umějí si skutečnost, že mají pár dnů s partnerkou jen a jen pro sebe, pořádně užít. Bez pocitů viny a neustálého přemýšlení, co se asi „děje doma“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat