Tchyně není vaše nepřítelkyně! NIKDY!

Neexistuje mnoho vztahů, které by byly tak komplikované jako vztah mezi snachou a tchyní. Spousta z vás by o tom jistě mohla vyprávět. Ale nemusí to tak být vždy! Stačí málo a budete spolu vycházet. Jak to udělat?

Říká se, že příbuzné si člověk nevybírá. A platí to i o příbuzných vašeho partnera. Vybudovat od počátku vztahy s novou rodinou může být občas složité, ale nic jiného vám nezbude. Vždyť jsou to nejbližší muže, kterého milujete! Tak jako byste vy měla přijmout je, měli by oni přijmout „za svou“ vás.

Ne vždycky je to bezbolestný proces. Vztahy se automaticky nevybudují v okamžiku, kdy vás partner rodičům představí. A někdy je cesta k poklidnému soužití poněkud obtížná. Především když se vám do ní postaví nepříjemná tchyně. Jenže jak na ni?

„Už to není jen můj chlapeček!“

Spousta tchyní má pocit, že jste jim synáčka vlastně „ukradla“ a že by se v její péči a mateřské lásce cítil jistě lépe než s vámi. Vždyť vy neumíte pořádně ani uvařit a na domácí práce si najímáte uklízečku!

Taková tchyně je ochotná kdykoliv přispěchat s radou nebo vám velice „taktně“ naznačit, že ty knedlíčky byly poněkud kluzké a oslizlé a maso k nim tvrdé. Ostentativně pak hodí svoji nedojedenou porci psovi a vy byste ji v tu chvíli nejraději umlátila pánvičkou. Opravdový boj začíná, když se vám narodí děti. To máte tento starostlivý typ tchyně neustále za zády nebo alespoň na telefonu a ze sluchátka se valí rady, jak správně přebalit, nakojit, uvařit a že ona to dělala tak, a ne jinak.

Nenechte se rozhodit

V ideálním případě by se partner měl postavit na vaši stranu a dát matince taktně, ale jasně najevo, že nyní jste jeho partnerkou vy, ne ona. Pokud se k tomu váš drahý nemá a z nějakého důvodu matku poslouchá jako cvičený králíček, nebo se jí dokonce bojí, budete muset zvolit těžší kalibr a jít do boje sama. Tedy pokud nechcete „mamánka“ rovnou opustit. Dejte sokyni najevo, že ji respektujete, ráda si vyslechnete její rady a vážíte si toho, jak skvělého muže vychovala. Vymezte ale jasné hranice, do čeho mluvit může a do čeho jí už nic není.

Jak na ni?

Nikdy proti tchyni neštvěte děti, je to jejich babička a ta je pro ně v mnoha ohledech nenahraditelná. Povídejte si s partnerem o tom, jaký vztah měl a má s rodiči a jak spolu dřív vycházeli. Může vám to hodně napovědět o tom, jak se k nim máte chovat vy. Partner by vás měl každopádně podpořit a podržet. Nespoléhejte ale na to, že když přestřelíte a budete na jeho matku vřískat jako siréna, bude stát při vás.

Pokud máte s tchyní spor a nemůžete ho vyřešit sama elegantně z očí do očí, poproste partnera, aby s matkou promluvil. Ale dejte mu konkrétní požadavky i návrh řešení, proberte to s ním a svěřte se, co vám vadí. Poslechněte si jeho názor, třeba zjistíte, že jsou to malichernosti, nebo že jeho matka má na uklízení speciální obsesi a bude lepší najít ústupové řešení. Rozhodně ale platí, že partnerovi rodiče patří stejně jako on do vaší rodiny a že domluva je vždy lepší než vykopaná válečná sekera.

Nelámejte nad ní hůl

Pamatujte, že matka vašeho partnera je z jiné generace, než byly tchyně v době, kdy byla mladou manželkou ona, a tak se i její pohled na mnoho věcí změnil. Mnoho tchyní už zná pravidla, která by se měla respektovat, a i ony se snaží vyjít s osobou, již si jejich syn vybral a kterou miluje. Pokud tedy dáte jeho matce najevo, že se máte rádi a že to s jejím synáčkem myslíte vážně, že se na vás může spolehnout partner i ona sama, rozhodně tím vzájemným vztahům pomůžete. Neřešte proto malichernosti a buďte tolerantní, upřímná a ve výtkách konkrétní a slušná. Tchyně to rozhodně ocení. A vy zase nastolíte klid nejen pro sebe, ale i v celé rodině. A ten je nedocenitelný!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat