10 největších trapasů pro vaše potomky: Tímhle jim »zničíte« život!

Syndromem „trapných rodičů“ trpí jistou část života úplně všichni lidé. Většina v pubertě, kdy může mladý člověk doslova zemřít ostudou, když se rodiče projevují před jeho kamarády a vrstevníky. Nejhorší a absolutně nejtrapnější chvíli pro dospívající mládež je pak otec, který se jakoby promění v teenagera a začne blbnout. Nejčastěji tančit neohrabaně na moderní rytmy, které poslouchají jeho potomci.

Podle britských odborníků se sedmdesát procent rodičů snaží chovat jako mladší, než jsou věkem.

Vyplývá to z britského průzkumu dvou tisíc rodičů, kteří mají děti ve věku pět až dvacet let. Sedm z deseti rodičů zastydnou v mladší generaci a nechovají se podle svého skutečného věku. To samo o sobě není možné hodnotit jako špatné či dobré, je to prostě fakt. Ale pokud se na to díváme optikou potomků, většinou to u nich vede k pocitům trapnosti.

Sami dospělí se považují většinou za mladší zhruba o pětinu svého věku. Jinými slovy čtyřicetiletý muž se většinou snaží chovat jako třicetiletý. A to může vést také k tomu, že se zjeví na diskotéce svých potomků a tam se posilněn alkoholem „nemožně“ snaží tančit na moderní rytmy. Jenže výzkumy také dokazují, že naprostá většina lidí se přestane učit moderní pohyby ve svých pětadvaceti. Čtyřicetiletý muž pak tančí ve stylu, jakým se lidé pohybovali v klubech naposledy před patnácti roky.

Dospělí se také dopouštějí velkého omylu, když se snaží přizpůsobit mládeži i slovníkem. Většinou se totiž v tu chvíli vrátí do vlastního mládí, jenže slovník teenagerů před třiceti roky byl úplně jiný než slovník teenagerů dnešních.

Všichni víme, že rodiče můžou dělat pěknou ostudu, ale jako sociální psychologové víme, proč tomu tak je… náš mentální věk je mnohem nižší než věk uvedený v rodném listu,“ tvrdí doktorka Sandra Wheatleyová v rozhovoru pro britský deník The Telegraph.

Deset nejtrapnějších okamžiků, kdy se potomci stydí za své rodiče:

1. Rodiče tančí na moderní hudbu
2. Veřejně projevují své city a šišlají před vrstevníky potomka
3. Používají zastaralé výrazy a hlášky, které sami používali jako teenageři
4. Nosí věkově nepřiměřené oblečení
5. Vyprávějí otřepané vtipy a historky
6. Uklízejí po dětech
7. Špehují je na sociálních sítích a snaží se tvářit jako kamarádi
8. Jsou technicky naprosto nezruční
9. Otevřeně rozebírají životní realitu
10. Nadměrně konzumují alkohol







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat