Komentáře k článku

SR 24.08.2017

Kdyz uz rady z netu,tak googlujte.tady je toho bud tretina,nebo je cast mimo mísu.

zasloužilá mamina 24.08.2017

Přesně tak, důležitá je určitá míra samoobsluhy (WC, umět se najíst, pít z hrnečku, umýt i ruce...), ale ty ostatní požadavky jsou trochu mimo. Ovšem vůbec mě to nepřekvapuje. Letos jsem byla se synem coby čerstvě dvouletým (je dubnový) u zápisu v MŠ a jen jsem nevěřícně zírala, z čeho všeho ho paní učitelka zkoušela. Mám ještě dvě o dost starší děti a nic takového jsme neabsolvovali.

S 22.08.2017

Bezva *13*, ještě přidat počítání do 100 a vyjmenovaná slova ;*(. Nebylo by lepší, kdyby děti, které jdou do školky uměli pozdravit, poděkovat, umýt se a dojít si na wc, popřípadě se obléknout a obout. Někdy mi připadá, že zdravý rozum lidí, kteří se podílí na výchově naší budoucí generace zmizel v nenávratnu - bohužel*12*.

Hanyna 22.08.2017

Co bude určitě potřebovat, to dcerka zvládá, geometrické tvary ještě neumí, ale snad to tolik nevadí?

Snazzy 22.08.2017

Zbytecny clanek, zajimalo by me, jaky "odbornik" to pise...

Klaudie 22.08.2017

Dobrý den, naše dcera je už dávno dospělá, ale napíšu svůj názor. Neměla jsem žádné návody, jak dítě vychovávat. Měla jsem jen starou knihu Naše dítě a tou jsem se řídila. Dále jen svým instinktem, jak vést dítě k samostatnosti. Je fakt, byla jsem doma 4 roky, ale i dnes si maminka může vybrat, kolik let bude pobírat příspěvek. Do školky šla dcera v necelých 4 letech. Když ve školce zjistili, co všechno umí, řekli mi, že to je dítě připravené do školy, že jsem si to spletla a dala ji do školky. Dcera je listopadová, takže šla do školy skoro v 7 letech. Podle mě, než nastoupí dítě do školky má být samozřejmostí hygiena, oblékání, obouvání i šněrování obuvi, což dneska odpadá při suchém zipu. V rodině mi všechny menší děti řekly, že nepotřebují umět uzel a kličku, že mají boty na suché zipy. Jak se to dětem nevyplatí se naučit takovou maličkost, když si chtějí udělat bunkr a je potřeba prostěradlo nebo deku k něčemu přivázat. Malé děti je třeba pořád něco učit a vysvětlit, že se budou učit celý život. Přeji hezký den.

Iva 21.08.2017

Dítě,které jde ve třech letech do školky by se nemělo počurávat a říci si,že chce na wc,mělo by se samo najíst a napít z hrníčku,používat lžíci.V MŠ se již nekrmí!Částečně se samo obléci a obout.Být zvyklé po obědě odpočívat.Zvládat odloučení od rodičů.Jméno ano,ale adresu,geom.tvary a podepsat se až předškoláci.Když pozná pár základních barev-červenou,žlutou,zelenou je to plus

helus 21.08.2017

Užitečné rady.Vnoučka čeká první třída.

Synek jde do školky poprvé,jméno i adresu zná,o tvarech jsem nevěděla,že musí znát...

Hana 21.08.2017

Článek úplně k ničemu. Píšete, co by dítě mělo umět, než jde do ŠKOLKY a vzápětí, že ne úplně ty nejmenší.. Tak tedy které??? A podepsat se ve třech letech, nebo znát svou adresu..????:-o To je snad lepší, když si umí obout boty, nebo se třeba obléct. To zase neměl v redakci někdo co dělat...:-(

konatovka 21.08.2017

Velmi dobré rady pro maminky prvňáčků.*1*

W.H. konatovka 21.08.2017

Paní, to je o školce, ne o škole....

glady 21.08.2017

užitečné informace

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat