Prostreno.cz

Zlatavé rozinky by měly být neustále přichystané na stole

Zázračné rozinky. Kdo by řekl, že tyto malé vysušené plody vinné révy v sobě skrývají takové množství prospěšných látek? Zvyšují energii, pomáhají pleti a vlasům a dokážou zlepšit i váš sexuální život! Nevěříte?

Rozinky jsou používány po celém světě. Získávají se vysušením hroznů vinné révy přímo na slunci či ve speciálních sušárnách. Patří k přirozeným zdrojům energie a jsou výživnější než většina čerstvého ovoce. V čem mohou být rozinky tak prospěšné?

Zdroj vitaminů a minerálních látek

Věděli jste, že rozinky obsahují velkou spoustu vitaminů a minerálních látek? Obsahují vitaminy A, B1 a B2, C a E. Co se týče minerálních látek, tak jsou obohaceny o bór, draslík, fosfor, hořčík, chrom, vápník, zinek a železo. Pochlubit se mohou i vlákninou a přírodními probiotiky, která se hodí pro lepší zažívání. Jejich součástí jsou rovněž i antioxidanty, které pomáhají zpomalit stárnutí!

Vhodný zdroj rychlé energie

Navíc rozinky představují velmi dobrý zdroj jednoduchých cukrů. Proto dokážou rychle dodat potřebnou energii, ale nezaplaví tělo nezdravými tuky. A bonus navíc? Díky vysokému množství vlákniny se cukry v těle uvolňují pomaleji, což vytváří pocit sytosti – po delší dobu.  

Krásná pleť a zdravé vlasy

Jak již bylo uvedeno výše, rozinky obsahují vitaminy A a E. Tyto dva vitaminy jsou prospěšné při vývoji nových vnějších vrstev kůže. Tím pádem působí pozitivně na pružnost a mladistvost pokožky a zároveň se starají o její hydrataci. Vitamin B a minerální látky (především železo a draslík) společně s antioxidanty pomáhají vlasům vypadat zdravě a zabraňují jejich poškozování.

Sexuální život

Opravdu jsou rozinky dobré pro váš sexuální život? Ano. Aminokyselina arginin, která je jejich součástí, totiž zvyšuje libido a vyvolává vzrušení! Zbystřit by měli hlavně pánové, protože arginin se užívá při léčbě erektilních dysfunkcí. Dobré vědět!

Ochrana dásní a zubů

Sladkosti pro lepší zuby? Možná se vám to zdá neuvěřitelné, ale je to tak. Rozinky pomáhají předcházet zubním kazům, protože brání usazování a množení bakterií uvnitř ústní dutiny.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019280/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat