Nejen stárnutí zhoršuje vaše vrásky. Na vině je i mračení, slunce a cigarety

Není třeba si nic nalhávat – vrásky dříve či později vstoupí do života každé ženy. Stárnutí pleti prostě nezastavíme. Co ovšem můžeme, je celý proces zpomalit a nástup vrásek „odkládat“ tak dlouho, jak jen to půjde.

Jak si tedy zajistit vypnutou pleť po dlouhé a dlouhé roky? Nic až tak složitého to není!

Na stravě záleží!

To není žádné překvapení – i na naší pokožce se odráží to, co jíme. A především to, zda jí dopřáváme ty správné živiny. Kromě vitaminů a minerálů, které potřebuje náš organismus ke správnému fungování, hrají důležitou roli v péči o pleť antioxidanty. Ty totiž vychytávají v těle škodlivé volné radikály, jež mimo jiné neprospívají ani naší pleti. Jejich zásobárnou je především ovoce a zelenina, na které by měla být naše strava bohatá. Bohužel jen málokterá z nás doporučenou dávku ovoce a zeleniny skutečně přes den zkonzumuje. Není ale třeba zoufat – pomoci si můžete 100% ovocnými či zeleninovými šťávami a džusy. Jen nezapomínejte, že tyto džusy se nezapočítávají do pitného režimu a že jsou poměrně kalorické, takže není radno to s nimi přehánět (ale sklenice nebo dvě denně vám neublíží).

Pozor na slunce (ano, i v zimě)

Sluneční paprsky jsou pro nás životně důležité, ale ne ve všem nám prospívají. Tak například nechráněné pleti spíše škodí – UV záření, které obsahují, totiž přispívá k předčasnému stárnutí pleti. Nikdy nevycházejte ven bez nanesení krému s ochranným faktorem – a to v jakémkoli ročním období a v podstatě za jakéhokoli počasí (že je pod mrakem, neznamená, že nějaký ten sluneční paprsek nepronikne až k vám). Rozhodně nestačí ani spolehnout se pouze na make-up.
Mimochodem, nejen skutečné slunce naší pleti škodí a urychlují její stárnutí – úplně stejně to platí i pro solária.

Konečně to típněte!

Nejenže nás kouření zabíjí zevnitř, ale na kráse nám také dvakrát nepřidává! A o jeho vlivu na stárnutí pleti by se daly napsat romány (které by rozhodně měly hodně blízko k hororům). Jen si to vezměte - zažloutlé nehty, nezdravá barva pokožky a samozřejmě charakteristické vrásky v okolí úst, které se vesele prohlubují s každou další cigaretou (a nejde jen o to, že kuřáci stahují okolo cigarety rty, čímž pleť v jejich okolí namáhají – škodliviny v cigaretách obsažené pleť viditelně oslabují a ničí). Nic pěkného to rozhodně není…

Přestaňte mžourat a mračit se

Určitě i vaše maminka vás varovala, že když se budete šklebit a mračit, už vám to zůstane. Tedy ne že by to byla pravda doslova, ale nejrůznějšími grimasami pleti dvakrát neprospíváme, naopak ji zbytečně namáháme a přispíváme ke vzniku vrásek.
Ale netýká se to jen mračení, ale i mžourání. Ani si to nemusíte uvědomovat, ale pokud máte pocit, že se vám v okolí očí množí vrásky, možná to nebude jen od smíchu. Je klidně možné, že byste už potřebovala nějaké slabší brýle. Takže se objednejte k oftalmologovi, nechte si vyšetřit zrak a skoncujte se mžouráním. Pokud svítí slunce, nezapomínejte na tmavé brýle – přivírání očí před slunečními paprsky totiž způsobuje vrásky zrovna tak.

Výživa i zvenku

Začali jsme výživou a tak výživou rovněž skončíme. Tentokrát tou v podobě nejrůznějších kosmetických přípravků proti vráskám. Krémů, emulzí a sér proti vráskám je na našem trhu k dostání nepřeberné množství, nezapomeňte si proto vybrat takové, jež budou vyhovovat vašemu typu pleti. Pokud si nejste jista, jaké přípravky budou opravdu účinné, koukněte se na složení – pokud v něm najdete kyselinu glykolovou nebo retinol, máte vyhráno. Velmi účinné (ovšem poněkud dražší) produkty jsou ty, v nichž najdete i kyselinu hyaluronovou. Možná budete ten pravý krém proti vráskám přesně podle potřeb vaší pleti chvíli hledat, ale rozhodně se to hledání vyplatí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat