Jak vypadá dokonalý úsměv? Musí být rovnoběžný s očima

Vědci z Minnesoty odhalili rovnici pro dokonalý úsměv. Ačkoli se výzkumu účastnili stomatologové, museli uznat, že ani tak nezáleží na dokonalých zubech a jejich bělosti jako na tom, zda je úsměv v rovnoběžce s očima. Čím více jsou linky spojující oči a procházející úsměvem rovnoběžné, tím lépe.

Vyplývá to z analýzy stovky úsměvů, které lidé považují za dokonalé. Takový úsměv má třeba Julia Roberts.

Dokonalý úsměv tedy vychází ze symetrie obličeje, nikoli z tvaru a pozice zubů.

„Zjistili jsme, že slavné osobnosti považované za majitele dokonalých úsměvů mají mnohem menší úhel odchylující linky spojující zorničky a procházejí špičáky než běžná populace,“ tvrdí doktor Vasiliki Koidou z University of Minnesota.

Síla úsměvu

Že na ženě je úsměv nejlepším doplňkem, dokazuje řada sociologických průzkumů. Například britští výzkumníci prokázali, že mužům připadá na ženě přitažlivější a krásnější úsměv než sebelepší make-up.

Usměvavé ženské tváři bez make-upu dá před dokonale nalíčenou tváří bez úsměvu přednost 70 procent pánů.

V britské experimentální studii podstoupila tisícovka mužů test. Pánové měli třídit fotografie ženských tváří podle toho, jak jim připadly atraktivní. A sedm z deseti testovaných dalo přednost právě usměvavému obličeji bez make-upu. Navíc šest z deseti mužů odhadovalo, že nesmějící se obličej patří ženě náladové.

V druhé části studie pak stejné snímky hodnotily samy ženy, které měly z fotografie věštit sympatičnost tváří příslušnic stejného pohlaví. A 73 procent z nich pak dalo přednost opět úsměvu bez make-upu před dokonale nalíčenou tváří bez úsměvu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat