Jak se zbavit vrásek, když nechcete botox

28.11.2016 | Krása a móda

Téměř denně se ve své praxi setkávám s obavami klientů z botoxu. Ačkoliv je botox v estetické medicíně úspěšně využíván při odstraňování jemných mimických vrásek a léčbě nadměrného pocení, stále se k němu váže mnoho předsudků.

Botulotoxin je z chemického hlediska skutečně jed, dokonce velmi účinný jed. Zároveň je však i lékem. V lékařských zařízeních se totiž aplikuje v tisíckrát menším množství, než jaké by bylo smrtelné, a organismu naprosto neškodí.

Je ovšem nezbytně nutné ošetření s botoxem absolvovat v kvalitním specializovaném zařízení s důkladně proškolenými lékaři. Nikdy ne v kosmetickém salonu! Pokud si dobře vyberete kliniku, získáte minimálně na 4 až 5 měsíců vypnutou pokožku na čele a kolem očí. Metoda je navíc rychlá, téměř bezbolestná a ve věku 30 až 50 let působí i jako prevence vzniku vrásek.

Přesto se může stát, že k botulotoxinu nemáte důvěru. V tom případě Vám doporučuji další efektivní varianty odborného odstranění vrásek. Využívá se při nich vlastní krevní plazma, lasery či kyselina hyaluronová. Všechny metody si přiblížíme.                                    

Nechte si odstranit vrásky pomocí vlastní krevní plazmy

Plazmalifting (také plazmaterapie) je moderní způsob omlazení pleti, který ke stimulaci kolagenových buněk využívá vlastní krevní plazmu klientů obohacenou krevními destičkami. Plazma se aplikuje do střední části kůže obličeje, krku a dekoltu. Pružnější a zářivější pleti bez drobných vrásek se dočkáte do 2 týdnů a můžete se z ní těšit řadu měsíců.

Stejně jako u botoxu, i zde je nutné vybrat kvalitní specializované pracoviště, zejména z hlediska technologie na separaci plazmy od červených krvinek. Záleží totiž na tom, aby v plazmě zůstal dostatek krevních destiček, které podmiňují dobrý výsledek ošetření.

Separace plazmy je možná pomocí centrifugy (asi 5 tisíc krevních destiček na 1 litr krve), technologií RegenPlazma (150 miliard destiček na 1 litr krve), či technologií Angel (získáváme ještě 15× více destiček než u RegenPlazmy).

Brandeis Clinic v Praze je vybavená přístroji RegenPlazma (cena jednoho ošetření 4 900 Kč) i Angel (cena jednoho ošetření 13 000 Kč). Účinek omlazení pleti vlastní krevní plazmou vydrží několik měsíců. Pro nejlepší výsledky je ideální zákrok zopakovat každý rok.

Využijte pro boj s vráskami ablační či neablační laser

S vráskami si poradí i řada druhů laserů. Takzvané ablační lasery jsou silnější a najednou dokážou vyhladit až polovinu vrásek (cena 10 000 Kč až 15 000 Kč za zákrok). Asi týden i déle však může Vaše pokožka trpět mokváním a zarudlostí.

Můžete si vybrat i jemnější laser, takzvaný neablační. U toho je však účinnost při prvním ošetření pouze 15 procent, proto je třeba absolvovat více sezení (s cenou od 4 000 Kč do 10 000 Kč za jedno ošetření). Pleť Vám jen mírně zčervená a do 24 hodin se ztratí i to.

Potěšitelné je, že efekt laserového ošetření vrásek vydrží 3 až 5 let.

4 způsoby omlazení kyselinou hyaluronovou

Dalším udatným bojovníkem proti vráskám je kyselina hyaluronová, pro tělo přirozená látka, a to hned na 4 frontách.

  1. Vyplnění hlubokých vrásek a rýh zevnitř, zejména hlubokých nosoretních vrásek a vrásek nad kořenem nosu. Takto se dají i zvětšovat rty či dokonce bod G, tvarovat lícní kosti a brada. Cena za jednu injekci kyseliny hyaluronové (Princess volume) činí 4 500 Kč. Účinek vydrží 9 měsíců.
  2. Mezoterapie využívá řidší typ kyseliny hyaluronové, která se obohatí vitaminy, minerály, peptidy a dalšími látkami. Aplikuje se jako krevní plazma a má i podobný omlazující účinek. Jedna injekce (Aquashine) stojí 2 750 Kč.
  3. Technologie vysokého tlaku je příjemný zákrok bez injekcí a nežádoucích účinků, který trvá jen okolo 30 minut. Spolu s kyselinou hyaluronovou se do pokožky vpravují také vitaminy a minerály. Jedno ošetření technologií SEYO TDA stojí 2 500 Kč a u nás ho prozatím poskytuje jen pražská Brandeis Clinic. Pro optimální výsledek je nutné podstoupit v prvním měsíci 8 ošetření a další minimálně jednou měsíčně.
  4. Kyselina hyaluronová jako doplněk stravy při dlouhodobém užívání zlepšuje kvalitu pokožky, vlasů, nehtů i kloubů. Doporučuji například Diamod kolagen, který navíc obsahuje i spoustu kolagenu. Efekt omlazení je však na rozdíl od předchozích metod malý.

Zdroje:
http://www.brandeisclinic.cz/
http://www.enthusiast.cz/nejen-botox-ucinne-omladi-vasi-plet-zjistete-jake-mate-moznosti
http://anna-brandejs.blog.tyden.cz/clanky/7246/omladnete-az-o-5-let-diky-kyseline-hyaluronove.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat