Lžíce cukru při mytí udělá s vlasy hotové zázraky

Řepný krystalický cukr je dnes považován za potravinového démona, který má na svědomí epidemii obezity, diabetu a chorob srdce. Ale v očích newyorské dermatoložky Francesky Fuscové je to poklad z kredence, kterým lze proměnit porost hlavy ve zdravím zářící hřívu. Stačí přidat lžíci krystalového cukru do šampónu.

Cukr je levný a velmi účinný obrušující přípravek. Navíc proniká do pokožky a vyživuje ji. A výhodou je, že se teplou vodou dokonale rozpouští a vyplachuje, takže ve vlasech a na pokožce nezůstává. Někdo možná rád vloží své peníze do řady drahých přípravků, které pečují o pokožku hlavy a vlasy, ale podle oblíbené americké dermatoložky doktorky Fuscové, která je autorkou řady knih, je to zbytečné. Cukr skutečně udělá zázraky a stojí minimum.

„Přidáním polévkové lžíce do šampónu při mytí vlasů se velmi jemně zbavíme starých buněk na pokožce hlavy, pak se cukr jednoduše rozpustí a vymyje bez zanechání jakýchkoli zbytků ve vlasech,“ svěřila Fuscová magazínu Cosmopolitan.

Cukr odstraní starou a ztvrdlou mastnotu a nečistoty z hlavy a vlasů, také odstraní nánosy vlasové kosmetiky. A po cukrovém mytí lépe do kůže i vlasů proniká kondicionér.

Není jen nepřítelem

Na cukr jsme dnes skutečně zvyklí pohlížet jako na nepřítele. Ovšem pokud ho nebudete konzumovat (nebo jen velmi omezeně), může být vlastně docela prospěšný! Nevěříte? Tohle všechno dokáže!

Pomůže od špinavých rukou

Pokud jste si třeba při práci na zahradě silně zašpinili ruce, nemusíte sahat po kartáčku nebo pokožce nepříliš přátelským chemikáliím. Z cukru a trochy olivového oleje udělejte hustší pastu a tou ruce chvíli jemně třete. Poté opláchněte a ruce omyjte mýdlem a vodou.

Udrží květiny déle čerstvé

Když si přinesete domů kytici řezaných květin, přidejte do vázy trochu cukru s kapkou octa. Vydrží vám mnohem déle než jen ve vodě.

Zatočí se zelenými koleny

Děti jsou experti na od trávy zelená kolena na kalhotách. Vyprat takové skvrny je občas oříšek. Ještě než dáte zašpiněné oblečení do pračky, vytvořte z cukru a trochy vody pastu, kterou naneste na zelené koleno a nechejte asi hodinku působit. Poté perte jako obvykle.

Ztiší popálený jazyk

Je jedno, zda jste byli příliš nedočkaví a spálili si jazyk horkým jídlem, nebo zda jste kousli do chilli papričky. V obou případech sáhněte po cukru – prostě jej asi lžičku nechejte zvolna rozpustit na jazyku, uvidíte, že se pálení zmírní (malá rada – cukr zase vyplivněte, ať nemáte výčitky kvůli kaloriím).

Urychluje hojení

Když už jsme nakousli utišující schopnosti cukru, je dobré připomenout, že v řadě tradičních kultur se cukr používá jako prostředek urychlující hojení drobných ranek. Navíc prý dokáže tišit bolest.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat