Probuďte se krásnější. Naučíme vás efektivně využít dobu spánku

Spánek pro zdraví a krásu potřebuje každá z nás. Ovšem napadlo by vás, že dobu, kdy spíme, můžete využít k péči o pleť či vlasy? Poradíme vám, jak na to!

Byla by škoda nezužitkovat oněch 8 hodin spánku! V současném nabitém programu hledáme pro péči o sebe sama každou volnou chvilku. A v noci jich je k dispozici spousta! Co vyzkoušet?

Pro jemná chodidla

Před odchodem do peřin namažte štědře svá chodidla zvláčňujícím krémem a oblečte si lehké bavlněné ponožky. Ráno budete mít nožky jako nemluvně.

Pro jemné ručky

Podobně jako můžete přes noc opečovávat svá chodidla, můžete stejnou péči dopřát i svým rukám. Prostě je pořádně namažte hydratačním krémem a oblečte si bavlněné rukavice (vyplatí se investovat do speciálních rukavic, které koupíte v drogerii či parfumerii – v zimních rukavicích se upečete).

Pro hebké rty

Každá z nás si nejspíš před spaním namaže rty zjemňujícím balzámem. Ovšem můžete udělat i víc! Nejprve večer použijte na rty jemný peeling (například z cukru a olivového oleje) a poté na rty naneste vrstvičku medu, kterou necháte působit přes noc.

Proti vysušeným konečkům

Trápí vás třepící se kadeře? Pak před spaním do konečků vmasírujte trochu gelu z aloe vera a nechejte ho přes noc kouzlit.

Na nehtovou kůžičku

Než se oddáte říši snů, namažte nehtovou kůžičku trochou kokosového oleje.

Pro pořádnou hydrataci

Na vyčištěnou pleť (ideálně i po peelingu) aplikujte na noc pleťový olej. Vyberte si ten, který odpovídá typu vaší pleti. Obecně platí, že nic nezkazíte například s argonovým nebo mandlovým.

Proti pupínkům

Před spaním na místa postižená pupínky aplikujte s pomocí vatového tampónku trochu tea tree oleje. Pozor, nepoužívejte 100% olej, mohla byste pokožku ještě více podráždit. Raději volte ředěné varianty.

Proti vráskám

Nejen speciální krémy či séra pomohou v boji proti vráskám! K nepřátelům naší pleti totiž patří často i naše povlečení, které je pro pokožku příliš drsné a zbytečně ji namáhá, čímž přispívá k tvorbě vrásek. Co s tím? Zkuste si pořídit saténové či hedvábné povlečení na polštář. Je k pleti mnohem šetrnější!






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
58 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
65 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat