Pleť po třicítce. S těmito změnami je třeba počítat

Také při procházení regálů v drogerii přemýšlíte, zda je opravdu nutné používat kosmetiku nejen odpovídající vašemu typu pleti, ale také vašemu věku? Pak vězte, že s to rozhodně vyplatí. V dospívání má naše pleť úplně jiné starosti, než když je nám třeba pětadvacet. A co se děje s pokožkou po třicítce?

Pomalejší obnova

Zatímco je-li vám okolo dvaceti, trvá vaší pleti přibližně 20 dní, než u ní dojde k obnově buněk na povrchu. Ovšem překročíte-li magickou třicítku, protáhne se tato doba až na dvojnásobek. I to je důvod, proč pokožka ztrácí onu svěžest. Jak ji pleti navrátit? Vsaďte na jemné, přírodní peelingy (třeba ty vyrobené doma, případně od výrobce, který používá přírodní suroviny) a pravidelnou hydrataci.

Zase ty pupínky

Myslela jste si, že když konečně odzvonilo pubertě, budete mít od trápení s pupínky navěky klid? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Kvůli hormonálním změnám, k nimž po třicítce dochází (ať už v souvislosti s mateřstvím nebo přirozenými pochody ženského těla), se totiž může akné zase objevit. Co s ním? Především pleť každý den dokonale čistěte. A pomozte jí kosmetikou obsahující retinol.

Trampoty s póry

Jak naše pokožka ztrácí s přibývajícími lety elasticitu, může se stát, že po třicítce začnete pozorovat na svém obličeji zvětšující se póry. Je to zcela přirozený proces, který se dá ale účinně zmírnit. Jak? V první řadě dbejte na to, abyste pleť dokonale, ale šetrně čistila. Skvělým pomocníkem jsou micelární vody, které odstraní make-up snadno, aniž byste musela pokožku zbytečně namáhat. Zkuste se také porozhlédnout po krémech, které póry stahují.

První vrásky

Po třicítce se u většiny žen začínají objevovat první vrásky, nejčastěji kolem očí. Není divu, právě citlivá a jemná pokožka v okolí očí patří k nejnamáhanější. Co teď? Ano, je nejvyšší čas pořídit si speciální výživný krém proti vráskám na oční okolí. Ideálně volte produkt přírodní s řadou živin, které pokožku pomohou zpevnit.

Složitá hydratace

S přibývajícím věkem klesá v těle množství kyseliny hyaluronové, jež hraje klíčovou roli v hydrataci pokožky. Pleť se snadněji vysušuje, ztrácí elasticitu, je náchylnější k vráskám… Je proto třeba jí hydrataci dodávat zevnitř (dodržováním pitného režimu) i zvenčí. Pořiďte si krém s kyselinou hyaluronovou, dopřávejte pokožce pravidelné hydratační masky (ať už vyrobené doma nebo koupené).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat