Léto jako nepřítel vlasů. Dopřejte jim před nástupem podzimu pořádnou vzpruhu

04.09.2017 | Krása a móda

Léto sice patří k nejradostnějším obdobím celého roku, ale není třeba si nic nalhávat – občas nám dá pořádně zabrat. Dovolená, lenošení, horké počasí... To vše se může podepsat nejen na našem zdraví (o postavě nemluvě), ale i kráse. Dostaly letos zabrat i vaše vlasy? Nezoufejte!

Tropické vedro postupně předává vládu babímu létu, než se žezla definitivně chopí podzim. I když ráno už bojujeme s vlezlým chladem, odpoledne je krásně teploučko a my si můžeme ještě užívat příjemné teploty. Takové teplotní změny mají vliv nejen na naše zdraví, ale i na vlasy.

Změna teploty a vlhkost dávají vlasům zabrat a způsobují hodně škody jako například vysušení, lámavost, lupy, krepatění a další. Navíc na podzim jsou naše kadeře oslabené z léta – přece jen sluníčko, slaná nebo chlorovaná voda a vítr jim dvakrát neprospěly. Stejně jako naše kůže jsou teď i vlasy vysušené a potřebují hydrataci. Když jim dáme potřebnou výživu, vrátí se nám to v zimě, kdy bude naše kštice zase trpět nošením čepic a mrazíky.

Nůžky do ruky

Chcete-li napravit vlasové škody napáchané v létě, měly by vaše první kroky směřovat do kadeřnického salonu. I když vám možná reklamy slibují zázrak na počkání a problém s roztřepenými konečky vyřešený za jedno umytí, nenechte se zviklat. Lámavé a roztřepené konce, které jsou vysušené od slunce, se totiž nikdy nezacelí. Platí na ně pouze ostré kadeřnické nůžky a šikovné ruce.

Konečky jsou částí vlasů nejvíce náchylnou k mechanickému a chemickému poškození, a abychom se ho vyvarovali, měli bychom kadeřnici navštěvovat zhruba každých šest až osm týdnů. Je to skvělý způsob, jak posílit kadeře a preventivně je udržovat zdravé.

Něžná péče

Zvýšená lámavost a vysušené vlasy jsou s koncem léta velmi častým problémem. Spousta žen na podzim také pozoruje, že se jim vlasy rychle mastí a vypadají zplihle. Může to být dáno například zbytky opalovacích přípravků, solí a stylingových produktů, které na vlasech ulpěly a dostaly se do hlubších struktur.

Nepomáhá tomu podle vlasové exprtky Renáty Gaucké ani obyčejná voda z kohoutku, kterou si myjeme vlasy a která může za to, že na nich ulpívá chlor. Radí proto zainvestovat do dobré čisticí a zároveň šetrné vlasové kosmetiky. Investice se vám v horizontu několika týdnů vrátí v podobě ozdravěných, silných a zářivých vlasů.

Příjemná masáž

I když masáž dopřáváme zpravidla jen zmoženému tělu, ocení ji i vlasová pokožka na podzim. Stimuluje totiž průtok krve. Proč je to důležité? Díky lepší cirkulaci krve se k vlasovým cibulkám dostávají všechny přijímané živiny. Budete tak mít zdravější vlasy i pokožku.

Ideální jsou esenciální oleje a kartáče z přírodních štětin, jimiž olej rovnoměrně nanesete. Když si masáž hlavy dopřejete před usnutím, zároveň tak tělo i mysl naladíte ke spánku a příjemně si odpočinete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat