Domácí lázeňské procedury, které ošetří vaše vlasy

Matný vzhled, roztřepené konečky, vlasy tak slabé, že jim hrozí ostříhání. Nedejte se a vezměte si inspiraci ze starých lázeňských procedur!

Nejstarší lázně vznikaly pravděpodobně před čtyřmi tisíci lety, přičemž za lázeň je obecně považována sprchová nebo vanová koupel. Že by člověk takovou chvilku relaxace a oddychu bral všemi deseti? No jéje, už jen takové vlasové lázeňské léčby dělají zázraky. Škoda, že vám na ně nezbývá čas. Což může představovat problém zvlášť tehdy, když vaše vlasy potřebují veškerou pomoc. Tak spojte příjemné s užitečným a vezměte si příklad z prastarých postupů!

Maska z avokáda

Tahle maska na vlasy může podpořit jejich růst a současně jim dodat lesk.  Je to proto, že avokádo obsahuje spoustu živin a zdravých tuků, takže zabraňuje poškozování vlasů zevnitř i zvenku. Co potřebujete? Dvě avokáda, pokud máte delší vlasy (u těch po ramena stačí jedno), 1 lžičku olivového oleje a 1 lžičku medu.

Vydlabejte dužinu ze zmíněného ovoce, přidejte med a řádně promíchejte. Je-li to nutné, směs dejte do mixéru a vytvořte hladkou pastu. Vlasy si umyjte, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté aplikujte avokádovou masku. Tu rozetřete od kořínků po konečky. Nechte působit 20 minut a umyjte běžným šamponem.

Mléčný zábal

Jakékoli problémy s vlasy, které vás trápí, a to od lupů až po roztřepené konečky, se mohou vyřešit mlékem a medem. Med má uklidňující a protizánětlivé vlastnosti, zatímco mléko může vaše vlasy posílit.

Potřebujete jen přidat lžíci medu do šálku syrového mléka. Směs pak naneste na vlhké a ideálně umyté vlasy a pokožku hlavy.  Kštici zabalte do igelitového sáčku a ručníku a hodinu si svých vlasů nevšímejte. Poté opláchněte vlažnou vodou. Co říkáte tomu lesku? Mimochodem, med je stará lázeňská  „vychytávka“. Nechte si trochu stranou!

Lázeňská medová léčba

Med obecně má schopnost chránit vlasy před poškozením a současně podporovat lepší růst a lesk vlasů. Ideálně jednou týdně si proto udělejte čas a oddejte se lázeňské kůře. Polovinu šálku teplého medu naneste na pokožku hlavy a rozetřete jej až po konečky vlasů. Nechte 15 minut absorbovat a následně umyjte vlažnou vodou. Bude-li to potřeba, umyjte vlasy šamponem. Příště si dejte med i do lázně.

Díky němu budete mít pleť hebkou jako miminko. K tomu se hodí recept, na který údajně nedala dopustit královna Kleopatra. Do koupele přidejte půl hrnku medu, tři hrnky mléka a pět lžic mandlového oleje.

Rychlovka z jablečného octa

I chvilkové „lázně“ jsou lepší než  žádné! V nádobě s rozprašovačem jednoduše spojte jeden díl jablečného octa a stejné množství vody. Nastříkejte na vlasy a nechte 5 minut působit. Poté umyjte. Vaše vlasy prokouknou!

Gelová léčba s aloí vera

Pokud jde o lázeňskou léčbu vlasů, neměli byste zapomenout na aloi vera, které obsahuje spoustu živin, jež jsou ideální pro matné vlasy. Stačí z několika listů rostliny vyškrábat cenný gel (opět záleží na délce a hustotě vlasů) a přidat jej do citronové šťávy. Aplikujte na pokožku vlasů i konečky, nechte 15 minut působit a umyjte jemným šamponem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat