Zarudlá pokožka. Pomoc hledejte v domácích zásobách

Nezáleží na tom, jestli vás trápí akné, růžovka (rosacea), nebo vám nesedl nějaký z kosmetických přípravků. Zarudlá pokožka není něco, co by obličeji slušelo. Máte-li problém vyrazit mezi lidi, podnikněte příslušné kroky. Řešení vás může přijít na pár korun!

Bez ohledu na skutečnost, proč vaše kůže vzplanula a zarudla, nenechte se tím znechutit. Příroda vás v tom nenechá! Najde se u vás doma něco z tohoto seznamu?

Okurková maska

Ačkoli neexistuje žádné vědecké vysvětlení, proč okurka snižuje začervenání pokožky, používá se již věky věků. Však jste pravděpodobně zaznamenali několik produktů z drogerie, které ji obsahují. Je to proto, že okurka má uklidňující a chladicí účinek na pokožku, takže eliminuje zánět a zarudnutí. Vyplatí se nakrájet ji na kolečka a nechat vychladit v ledničce. Pokud by to přece jen nezabralo, lze si v nouzi vypomoci zeleným tónovacím korektorem. Ten totiž obvykle reguluje nechtěné začervenání. Berte to jako tip před pracovní poradou…

Koloidní ovesné masky

Dalším řešením, které můžete použít k odstranění zarudnutí v důsledku ekzému, akné a podobně, je výroba koloidní masky z ovesných vloček. Koloidní oves vyrážky doslova nenávidí. Také zmírňuje otoky, absorbuje přebytečný olej a zároveň nevysušuje. Chcete-li vytvořit masku, jednoduše smíchejte několik čajových lžiček koloidního ovsa s vodou, promíchejte a naneste na postižené oblasti. Nechte několik minut působit (dokud maska nevyschne) a poté důkladně opláchněte.

(Koloidní ovesná vločka je nedráždivá složka, takže je vhodná pro řadu aplikací péče o pleť, včetně těch, které jsou zaměřeny na citlivou, zralou nebo poškozenou pokožku. 50 gramů je k sehnání již za 65 korun.)

Manukový med

Že jste ještě nikdy neslyšeli o manukovém medu? Jedná se o čistý, absolutně přírodní med z nektaru květů keřů manuka rostoucích na Novém Zélandu. Tento med vyniká vysokou kvalitou a je známý pro obsah antioxidantů. Jeho antibakteriální vlastnosti odstraňují toxiny, které se mohou v kůži vytvářet. Zároveň likviduje bakterie, jež mohou způsobit zánět a zarudnutí. Manukový med má také zvlhčující a léčebné vlastnosti, takže se jeho pořízení navzdory vyšší ceně určitě vyplatí. Jednoduše aplikujte trochu medu na obličej, nechte vysušit a poté opláchněte.

Správná výživa „zevnitř“

Pokud se chcete zarudnutí zbavit co nejdříve, je vždy dobré dodržovat „protizánětlivou“ dietu. Omezte potraviny a nápoje, které vás mohou zahřát zevnitř. K těm patří alkoholické nápoje, teplé nápoje, a dokonce i kořeněné potraviny, které způsobují, že připomínáte rajče. Nahraďte je ovocem, zeleninou a rybami.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat