Dopřejte své pokožce výživu domácím peelingem

Každý z nás by měl své pokožce každý týden dopřát péči v podobě výživného a jemného peelingu, který nejen odstraní odumřelé šupinky kůže, ale také naše tělo krásně prokrví a poskytne pokožce důležité živiny.

Ačkoli v obchodech najdete nepřeberné množství nejrůznějších peelingů, stejná vůně a struktura může začít po několika použitích trochu nudit. A předsevzetí o pravidelné péči pomalu mizí. Jak tomu předejít? Zkuste si peeling připravit pěkně doma – ze zásob v lednici či spíži. Sprcha nebo koupel se promění v úžasný rituál a vaše pokožka vás bude milovat.

Pečující náruč vanilky

Vanilka patří právem k nejoblíbenějším vůním. A nejen za chladných zimních večerů přijde vhod. Smíchejte 2,5 šálku hnědého cukru s 3/4 šálku cukru bílého, přidejte 1/4 šálku mandlového oleje (může být i olivový) a 4 lžíce vanilkového extraktu. Směs pečlivě promíchejte a použijte jako sladký peeling. A žádné ujídání!

Osvěžující mátové probuzení

Mátu máme sice spojenou především s čajem nebo dezerty, ale těžit z jejích pozitivních účinků může i vaše pokožka. Stačí smíchat 2 šálky bílého cukru, 1/4 šálku mandlového nebo olivového oleje, přidat půl šálku džusu z granátového jablka a několik kapek mátového esenciálního oleje. Takové osvěžení bude vaše pokožka prostě zbožňovat.

Kávová vzpruha

Je vaše pokožka poslední dobou unavená? Pak ji dopřejte kávu. Tedy ne tu v hrníčku, ale v peelingu. Jak na to? Promíchejte 1/2 šálku mleté kávy se stejným množstvím hnědého cukru, přidejte šálek kokosového oleje a 1/2 šálku oleje olivového a 1/2 šálku mořské soli. I když se taková kombinace může zdát trochu podivná, opravdu funguje!

Čajový dýchánek

Nejste zrovna milovníky kávy? Nevadí! Sáhněte po zeleném čaji, který je plný antioxidantů, jež vaši pokožku omladí a vyživí. Smíchejte 1,5 šálku sody se stejným množstvím mořské soli, přidejte lžíci zeleného čaje, 4 kapky pomerančového esenciálního oleje, 4 kapky oleje limetkového a strouhanou kůru z 1 citronu. Promíchejte. A je to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat