Oteklý obličej po náročném večeru. Jak mu zase vrátit krásu

Zima je přímo ideálním obdobím pro nejrůznější plesy, večírky, přátelská či rodinná setkávání… A občas se z nevinně vypadajícího večera stane poměrně náročná záležitost. Dobré jídlo, ještě lepší pití. To se pak člověk kolikrát ráno při pohledu do zrcadla ani nemůže poznat.

Opuchlý obličej ovšem těžko může být omluvou, která nám zajistí soucit zaměstnavatele a den (či alespoň dopoledne) volna. A tak jej musíme rychle začít řešit. Jak zamaskovat probdělou noc plnou hodování a pití?

Spojenec studená voda

Všichni víme, že na otoky a opuchnutí pomáhá chlad. A u obličeje to platí také. Takže pěkně vyrazte k umyvadlu a několikrát opláchněte tvář studenou vodou. A to tak studenou, jak jen vydržíte. Nejenže vás takové osvěžení pořádně probudí (což se po probdělé noci také většinou hodí), ale navíc dojde ke stažení cévek v obličeji a tím i splasknutí otoku.

Jemná masáž

Zkuste svému opuchlému obličeji pomoci také masáží! Je to snadné – stačí vám ukazováček a prostředníček na obou rukou. Těmi pěkně symetricky a krouživými pohyby postupujte od dolní čelisti směrem vzhůru, až se obě ruce potkají uprostřed čela. Postup několikrát opakujte. Taková masáž odvede z obličeje přebytečnou tekutinu způsobující opuchnutí.

První pomoc pro oči

U spousty lidí jsou otoky z únavy a jídla či pití nejviditelnější na očních víčkách a pod očima. Sáhněte po osvědčené pomoci, již využívaly už naše babičky. Spařte dva čajové sáčky (a to černého nebo zeleného čaje) a na chvíli je vložte do chladničky. Až budou pěkně studené, položte je na několik minut na zavřené oči a nechte je kouzlit.

Maska pro krásu

Pokud vám to ráno čas dovolí, zkuste svému obličeji dopřát i pleťovou masku, která působí proti otokům. Vyplatí se mít nějakou pro takové případy po ruce. A co by měla obsahovat? Porozhlédněte se v obchodě po takové, jež má ve složení kofein. Právě ten dokáže pomoci vaší pleti od zadržování vody, ale také podráždění či zarudnutí, které otoky často doprovázejí.

Triky s konturami

Pokud z časových důvodů nemáte možnost využít některý z výše popsaných tipů, budete se muset spolehnout na svůj um s make-upem, respektive s bronzerem. Zkuste jej lehce aplikovat na linii čela, pod lícní kosti a na horní linii čelisti. Nezapomeňte ani na tvářenku. Tím svému obličeji dodáte svěží vzhled a díky bronzeru si nikdo otoků ani nevšimne. Jen buďte opatrní – líčení musí v první řadě působit přirozeně a nikdo by neměl poznat, co vlastně maskujete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat